• Haberler
  • Güncel
  • Meteoroloji'den Van ve çevresi için hava durumu açıklaması

Meteoroloji'den Van ve çevresi için hava durumu açıklaması

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bugün bölge genelindeki hava durumu hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Van ve çevresinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı belirtildi. Ancak, Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari'de sabah ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenmekte olduğu kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. En yüksek sıcaklıkların; Van'da 28°C, Bitlis'te 27°C, Muş'ta 34°C ve Hakkari'de 31°C olması bekleniyor.

Rüzgarın ise genel olarak doğulu ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Van Gölü için yapılan ayrıntılı hava durumu tahminine göre; gölün durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ile 1,00 metre arasında değişecek ve görüş iyi olacak.

Meteoroloji, bölgedeki tüm il merkezlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını vurguladı. Bu kapsamda, sıcak havanın etkili olması nedeniyle vatandaşlara, güneş ışınlarına maruz kalmamak, bol sıvı tüketmek ve güneş kremi kullanmak gibi uyarılarda bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan bu detaylı hava durumu açıklaması, bölge halkının ve ziyaretçilerin planlama yapabilmeleri için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme