Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok şehri sağanak yağışa karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısında olan şehirlerden biri de İstanbul oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerin ardından, ülke genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir havanın olacağı tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar beklenirken, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevresinde kuvvetli ve sağanak yağışlar beklendiği açıklandı.

Hava sıcaklığının doğu ve iç bölgelerde ortalama 2 ile 4 derece aralığında azalacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde saatte 40 ile 60 km hızda yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve rüzgar için uyarıda bulundu ve belirli bölgelerdeki vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda: "Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." bilgileri yer aldı.

Kaynak: Sözcü

 

 

Bakmadan Geçme