• Haberler
  • Güncel
  • Milletvekili Kayatürk, 19. COSAP toplantısına katıldı

Milletvekili Kayatürk, 19. COSAP toplantısına katıldı

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Avrupa Birliği'ne aday ülkelerin katılımıyla Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da düzenlenen 19. COSAP toplantısına Türkiye heyetiyle birlikte katıldı.

Milletvekili Kayatürk, bu verimli toplantılarda Türkiye-AB ilişkilerinin uzun ve köklü geçmişinden bahsettiklerini belirtti. Ancak, AB'nin Kıbrıs Rum Kesimini üye olarak kabul etmesinin Türkiye-AB ilişkilerini geriye götürdüğüne dikkat çekti. Buna rağmen, Türkiye'nin adil, güçlü ve aklıselim bir AB için çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Kayatürk, AB'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki yetersizliğini ve İsrail'in Filistin'deki sivillere yönelik saldırılarına göz yumduğunu da dile getirerek, Türkiye ve bölge ülkelerinin AB'ye, AB'nin de Türkiye ve bölge ülkelerine ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

Milletvekili Kayatürk, 19. COSAP toplantısına katıldı

Milletvekili Kayatürk yaptığı açıklamada, “AB'ye aday ülkelerin katılımıyla Başkent Podgoritsa'daki Karadağ Parlamentosunda düzenlenen 19. COSAP toplantılarına heyetimizle birlikte katıldık. Bu verimli toplantılarda,  1959 yılında başlayan, uzun bir geçmişe dayanan Türkiye-AB ilişkilerinin gelişimini ve tecrübelerimizi anlattık. AB'nin millileştirilmiş genişleme politikaları kapsamında, Kıbrıs Rum Yönetimini üye olarak kabul etmesinin Türkiye-AB ilişkilerini geriye götürdüğünü söyledik. Tüm bu engellemelere rağmen, adil, güçlü ve aklıselim bir AB için çalışmalarımıza devam ettiğimizi belirttik. AB'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki yetersizliğini ve İsrail'in Filistin'de öldürdüğü masum bebek, çocuk, kadın ve sivillere göz yumduğunu anlattık. AB'nin daha güçlü, adil ve aklıselim olması için Türkiye ve bölge ülkelerine, Türkiye ve bölge ülkelerinin de AB'ye ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Karadağ Cumhuriyeti'ne ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme