Milletvekili Kayatürk'ten 15 Temmuz açıklaması

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Milletimizin istiklâl ve istikbaline kasteden darbeci FETÖ hainlerine, hiç tereddüt etmeden şehadete koşarak tarihi bir ders veren milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz!' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o geceki cesur duruşuna değinen Milletvekili Kayatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı ve liderlik vasfını o gece sergilediğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın o geceki cesareti ve halkımızın dirayeti, bir darbeyi durdurmak isteyen herkes için bir yol ve yöntem oluşturuyor" diye konuştu.

Kayatürk, darbe girişimine karşı koyarken şehit düşen kahraman vatandaşları saygıyla andığını ifade ederek, "Kendisi içeride, kökleri dışarıda olan hainlere boyun eğmeyen kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet olsun. Bu vatan size minnettardır" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016'da, FETÖ terör örgütü üyesi askerler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan vatandaşların kararlı direnişi sonucunda başarısızlığa uğramıştı. Darbe gecesinde 251 vatandaş şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Kayatürk'ün vurguladığı gibi, o gece Türk milletinin ortaya koyduğu güç ve Cumhurbaşkanı'nın liderliği, halkın iradesine yapılan saldırıların asla başarılı olamayacağını gösterdi. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve egemenliğinin güçlü bir sembolü haline geldi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme