• Haberler
  • Politika
  • Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki 'Erdemliler Hareketi' tarafından 2001 yılında kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı. AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü programında konuşan AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, 'Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'la beraber siyaset yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz bunu çocuklarımıza torunlarımıza bu şekilde anlatacağız. Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte başlayan yeni Türkiye'yi, AK Parti'nin güzelleştirdiği, özgürleştirdiği, hür ve bağımsız bir ülke haline getirdiği Türkiye'yi gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız, tarihimiz hep bir iftihar vesilesi olarak anlatacak' dedi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı. AK Parti, kurulduğu günden bu yana girdiği tüm genel seçimlerde birinci parti olmayı başararak, çok partili siyasi hayatın başladığı 1946'dan bu yana en uzun süre iktidarda kalan parti oldu.

AK Parti Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen kutlama programına İl Başkanı Emre Güray, Milletvekili Burhan Kayatürk, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu rahatsızlığından dolayı katılamadı.
Kutlama programı şehitlerin anısı için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

GÜRAY: BİZ BÜYÜK VE KÖKLÜ BİR PARTİYİZ

Programda ilk söz alan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray yaptığı konuşmada, “Bugün 23 yıl sonra 14 Ağustos 2001’in yıl dönümü olan 23. yılımızı AK Parti’mizin kurulduğundan bugüne çeşitli serüvenler yaşadığı 23 yılı tekrardan yâd ediyoruz, kutluyoruz. İnşallah nice nice 23 yıllara, Cumhurbaşkanımızla, Cumhurbaşkanımızın izinde, AK teşkilatlarla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar ilimize yapılan yatırımların AK Parti Hükümetleri döneminde 2002’den 2024 yılına kadar fazlasıyla hizmet yapıldığını bugün görüyoruz. Kamu yatırımlarında 81 il arasında Van 9’uncu sırada yer almaktadır. Hükümetimiz sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanlarla beraber Van’a birçok konuda destekte bulundular. Van’ı inşa ihya etme anlamında birçok konuda destekte bulundular. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu destekler kalkınma, huzur, güven her şekilde devam edecek.  AK Parti ile birlikte ilimizin son yıllarda yükselen bir turizm trendi var. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine aynı hızla devam edeceğiz. İran’la olan ilişkilerimizi turizm açısından geliştirmeye devam edeceğiz. Biz büyük ve köklü bir partiyiz. Evet, son seçimlerde beklemediğimiz çok kötü bir sonuç ortaya çıktı. Ancak biz küllerimizden doğan, asla pes etmeyen, meydanı da hiç kimseye bırakmayacak tecrübeye ve kadrolara sahip olan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızla birlikte tekrar yola devam ediyoruz. İnşallah 2028 seçimlerine kadar teşkilatlarımızla birlikte yine güçlü bir ses olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız. AK Parti mazlumun partisi olmuştur. AK Parti mağdurun partisi olmuştur. Yine aynı çizgide bölgede, ilimizde aynı hassasiyetle görevimize devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de inşallah teşkilatlarımıza güçlü bir şekilde yeni insanlar, yeni vizyonlar, yeni gençler kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedefimiz 2, 3, 5 yıllık değil, biz uzun vadeli planlar yapmakla meşgulüz. Bunu istiyoruz. Van’da da bu şekilde görevimize devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

KAYATÜRK: CUMHURBAŞKANIMIZA YOL ARKADAŞLIĞI YAPTIĞIMIZ İÇİN ALLAH’A HAMD EDİYORUZ

AK Parti Hükümeti’nin çalışmalarını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Allah’a hamdolsun, gözlerimizi çok güzel bir hareketin içinde açtık. Siyasete AK Parti’den önce başlayanlar var. AK Parti ile birlikte başlayanlar var. Çok özel ve güzel bir hareketin içerisinde, çok özel ve güzel bir dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’la beraber siyaset yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz bunu çocuklarımıza torunlarımıza bu şekilde anlatacağız. Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte başlayan yeni Türkiye’yi, AK Parti’nin güzelleştirdiği, özgürleştirdiği, hür ve bağımsız bir ülke haline getirdiği Türkiye’yi gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız, tarihimiz hep bir iftihar vesilesi olarak anlatacak. Dolayısıyla böyle bir hareketin içinde, böyle bir liderle biz siyaset yaptığımız için, bu hareketin içerisinde Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yaptığımız için Allah’a hamd ediyoruz” dedi. 

Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

KAYATÜRK: AK PARTİ HAREKETİNİ GÜÇLÜ VE DİRİ TUTMAMIZ LAZIM

Milletvekili Kayatürk konuşmasının devamında, “Aynı zamanda sadece Van’a değil, sadece ülkemize değil aynı zamanda ümmete, mazlumlara, mağdurlara ne kadar büyük hizmetler yapıldığını ve yapılmakta olduğunu da biz bu hareketle bu liderle görmüş olduk. Biz ne kadar iftihar etsek azdır ne kadar, Allah’a hamd etsek az. Bizim bu hareketi Allah’ın izniyle güçlü ve diri tutmamız lazım. Bu harekete Van’ın ihtiyacı var. Bu harekete Türkiye’nin ihtiyacı var, bu harekete ümmetin, mazlumların, mağdurların ihtiyacı var. Van’da biz neler yaşadık, neler gördük hepiniz biliyorsunuz. Van depreminde 3,5 saat sonra kabinesinin yarısıyla burada olan başbakan vardı. Bütün gece Erciş’te kaldı. Çok hızlı bir şekilde 4 bin civarında, ikinci günde 3950 kurtarma ekibi çalışanı vardı. Erciş ilçe başkanlarımız burada. Onlar da hatırlıyorlar. Erciş’te sabaha kadar çalıştılar. Dördüncü gün hamdolsun enkaz altında tek bir insanımız yoktu. Bununla beraber çok hızlı bir şekilde 75 bin çadır, 35 bin konteynır ve birinci yılın sonunda biz 17 bin 250 konutu teslim ettik. Sonra da 40 bine çıkarttık. Sadece Van’ın yanında değil, Türkiye’nin de en ufak bir sıkıntısı olduğunda bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan, bir hükümet vardı. Van’da 1 yıl içerisinde 1 veya 1’den çok Bakanın olduğu gün sayısı 252’dir” diye konuştu. 

Milletvekili Kayatürk: Yeni Türkiye'yi herkese anlatacağız

KAYATÜRK: ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Kayatürk, “Sadece Van değil, sadece Maraş değil, sadece Türkiye değil bütün dünyada mağdurun, mazlumun yanında duran ve Türkiye kişi başına düşen milli gelirine göre veya toplam milli gelirine göre dünyada felaket bölgelerine en büyük yardımı yapan ülkedir. Bu nedende biz de gittiğimiz her yerde, yurtdışında başımız dik alnımız açık. Sadece Türkiye’de 3 milyon savaştan katliamdan kaçan Suriyeli değil 4 milyon 500 bin civarında ülkeye sığınmış insanlara da kucak açtık. Aynı zamanda dünyanın konuşmakta cesaret edemediği şeyleri Recep Tayyip Erdoğan çıktı bütün dünyanın gözü önünde onların da gözünün içine baka baka ‘Siz bu katliamın ortaklarısınız’ dedi. Yok efendim neymiş, Türkiye İsrail’e akaryakıt veriyor. Utanmasalar büyük bir boyuta götürecekler. Türkiye İsrail’e silah satıyor diyecekler, bunu da gariban halka anlatmaya çalışıyorlar. Biz CHP’nin, HDP’nin her türlü yalanına alıştık, alışacağız. Ama üç, beş oy alabilmek için bu kadar aşağılık iftiralarla partimize saldıracaklarını düşünmemiştik. Belediye başkanlığını kazanmak için değil, bize belediye başkanlığını kaybettirmek için bu yalanlara başvuranlar muhtemelen şimdi utanıyorlar. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Bizleri de lidere, o davaya, bu harekete layık birer insan kılsın diye dua ediyorum. Rabbim hiçbir zaman AK Parti’nin yaptıklarının idraki içerisinde bulunmaktan alıkoymasın. Bu kutlu günümüz, bu kutlu hareketimiz büyük liderimizle beraber başlatılan bu hareketin ilelebet başarılı olması temennisi ile hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilde eş zamanlı olarak partililere seslenerek AK Parti’nin 23. yılını kutladı.  

Bakmadan Geçme