Milletvekilliği aday adaylığına rekor başvuru

Aday adaylarının niyetleri, gerçek beklentileri ne olursa olsun, medeni cesaret göstererek milletvekilliği için aday adayı olmaları değerlidir. Hangi partiden olursa olsun, aday adayı olan tüm isimleri kutluyorum.

Türkiye siyasi tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi aynı tarihte yapılacak.  Erken genel seçimde siyasi partiler seçime ittifak yaparak girebilecek. Seçmenler sandıkta iki oy kullanacak. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçime son yılların en yüksek katılımı bekleniyor.

 

Milletvekilliği aday adaylığı müracaatları devam ediyor. TBMM'de Van'ı temsil etmeye kendisini yeterli gören isimlerin partilere başvuruları devam ediyor.

 

8 Milletvekili çıkaracak olan Van'da seçmenler nitelikli, vizyon sahibi yeni yüzler görmek, yeni sözler duymak istiyor.

 

Vanlı  seçmenlerin aday kriterlerinin partiler tarafından dikkatte alınıp alınmadığını kesinleşen listeler açıklandığında hep beraber göreceğiz.

 

Seçimlere sayılı günler kalmasına karşın partiler seçim kampanyası için sahaya inmiş değil. Ancak mitinglere erken başlayan  AK Parti seçim çalışmalarında  diğer partilerden bir adım önde.

 

24 Haziran'da  Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin genel başkanlarının konuşmaları kararsız seçmenleri etkileyeceği düşüncesindeyim. Partiler Seçim Beyannamesi hazırlayacak ama beyannameye göre tercih  olmayacak. Buna Türkiye' de  daha çok zaman var.  

 

İki parti arasına sıkışıp kalan Van'da milletvekilliği aday adaylığına en yoğun başvuru AK Parti ve HDP'de yaşanıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme