Mısır-Rusya uçağı düştü! 224 Ölü Var

Mısır hava kontrol yetkilileri, 200'den fazla yolcu taşıyan Şarm El Şeyh-Sen Petersburg uçağı ile irtibatın kesildiğini açıkladı. Uçağın Sina Yarımadası üzerinde düştüğü belirtiliyor.

Şarm El Şeyh'ten Sen Petersburg'a giden Kogalymavia Havayolları'na ait uçakla irtibatın, kalkışından kısa süre sonra kesildiği belirtildi.

RUS TURİSTLER ÇOĞUNLUKTA

Sputnik'in haberine göre yetkililer, Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağında çoğunlukla Rus turistlerin bulunduğunu ve arama çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Daha sonra Mısır hava trafiği yetkilisi Ayman el Mukaddam bir açıklama yaparak, uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladı. Mukaddam, "Rus havayolunun yetkilileri bize, irtibatımızın kesildiği uçağın güvende olduğu ve şu anda Türk hava sahasından geçtiği bilgisini verdi" açıklamasını yaptı.

Ancak bu açıklamadan dakikalar sonra Mısır Başbakanlığı, 'uçağın Sina Yarımadası üzerinde düştüğünü' duyurdu.

Mısır’ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan ve içinde 217 yolcunun bulunduğu belirtilen Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayolları'na ait Airbus A321 tipi bir yolcu uçağıyla radar teması kesildi.

Mısırlı yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçağın ülke hava sahasını terk etmek üzere olduğu ve Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçmesi gerektiği bölgede radardan kaybolduğu iddia edildi.

'BAŞBAKAN İSMAİL KRİZ KOMİTESİ KURDU'

Açıklamada, Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in uçağın düşmesi ile ilgili olarak bakanlar düzeyinde bir kriz komitesi kurduğu bilgisi yer aldı.

Mısırlı MENA ajansının haberine göre, Mısır Başbakanı İsmail, bugünkü tüm görüşmelerini de iptal etti. Haberde konuya yönelik tüm kontrolü ele aldığı belirtilen İsmail'in hava trafiği yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

MISIR HAVA KUVVETLERİ HAREKETE GEÇİRİLDİ

Bu arada uçağın aranması için Mısır Hava Kuvvetleri'nin harekete geçirildiği de açıklandı.

'PİLOT UÇAKTA TEKNİK ARIZA OLDUĞUNU BİLDİRDİ'

Bu arada RİA Novosti'nin haberine göre, ismi belirtilmeyen bir kaynak pilotun irtibatın sağlanamadığı uçağın kalkışının ardından teknik arıza olduğunu bildirdiğini söyledi.

20 ambulans gitti

Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan uçağın radardan kaybolduğu bildirildi. "Youm 7" portalında yer alan habere göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.

Daha önce Rusya Hava Kurumu Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan "Kogalımavia" havayolları şirketine ait 9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21'de Mısır'dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğunu bildirmişti. Uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. (Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA/DHA)

Bakmadan Geçme