MİTHAT MELEN İZMİRLİ DİYABETLİLERLE BULUŞTU

Ege Diyabetliler Derneği ve Bornova Belediyesi tarafından 21-22 Eylül tarihlerinde Bornova Büyük Park'ında düzenlenen Mavi Gölgem Bornova Diyabet Şenliğine katılan Prof. Dr. Mithat Melen, diyabetin kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

Vansesi Haber Merkezi

 

2 gün süren şenlikte sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken hususlarla birlikte diyabette teknolojinin yeri ve önemini vurgulayan stantlar 2 gün boyunca sergilendi. Prof. Dr. Mithat Melen, ilgiyle izlenen konferans verdi.

 

Eğitim, doğru beslenme, spor, ilaç, doğal ürünler ve teknoloji vurgusu yapılan şenlikte açılış konuşması Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ilk kez 2 gün süren bu kadar kapsamlı bir şenlik Bornova ilçemizde gerçekleştirildi. Diyabet Şenliğinin görev süresi boyunca geleneksel hale gelerek devam edecek. Toplumumuzu bilinçlendirip diyabet konusunda farkındalık oluşturan Ege Diyabetliler Derneği'ni tebrik ediyorum" dedi.

 

Şenliğin ilk gününde Drama Eğitimi için Ankara'dan gelen Huriye Güven, 7-12 yaş arasındaki diyabetli çocuklara drama eğitimi verdi. Homeopati Eğiticisi Doktor Levent Buda, Su altı Hekimi ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Doktor Evin Koç, Spor Eğitmeni Oğulcan Damar, Diyabet Koçu Nimet Egeli Woodham yapmış oldukları konuşmalar ile diyabet konusunda şenliğe katılan yüzlerce insan bilgi sahibi oldu.

Diyabette farkındalığın vurgusu yapılması adına Tutku Sandığı Dans Okulunun Tango gösterisi ve Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin Halk Oyunları gösterisi sonunda Kaan Güven'in konser etkinliği ile ilk gün tamamlandı. Konserde şarkılara eşlik eden diyabetli çocuklar ve gençler dans ederek neşeli vakit geçirip enerji ve moral depoladı.

 

İkinci günde de Endokrin Uzmanı Doktor Faruk Ergönen, Diyabet Eğitim Hemşiresi Mine Uymaz, Uzman Diyetisyen Gizem Taşkın, Hemşire Selden Gül, Uzman Hemşire Gökşen Polat ve Prof. Dr. Mithat Melen'in bilgilendirme konuşmaları katılımcıları aydınlattı. Kendisi de diyabetli olan İktisat Profesörü, ekonomist, akademisyen ve milletvekilliği yapmış Prof. Dr. Mithat Melen, bilgilendirici, aydınlatan deneyimler içeren hoş sohbeti ile diyabetin eğitim ve bilinçli olarak kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Elif Ünsal Avdal ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri gönüllü olarak görev alarak Diyabet Şenliğine büyük destek verdi. Şenliğin sonunda Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallar'ın kendisinin yaşam öyküsü olan "Mavi Gölgem"  tiyatro oyunu Sahne Tozu Tiyatrosu Actor Club Oyuncuları tarafından oynandı.  İzleyicilerin duygusal anlar yaşadıkları gerçek bir yaşam öyküsü olan "Mavi Gölgem"i kaleme alan Dernek Başkanı Gamze Bakkallar, etkinliğin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Bornova Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa İduğ'a ve Bornova Belediyesi'ne, hocalara, şenliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bakkallar, diyabetin kendisine vermiş olduğu olumsuzlukları hiçbir insanın yaşamaması için mücadeleye devam edeceğini, desteğe ihtiyacı olan tüm diyabetliler için Ege Diyabetliler Derneği olarak çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme