Modern anaokulu törenle eğitime açıldı

Vali Ozan Balcı, 111 yeni anaokulundan yapımı tamamlanan 12 derslikli Van Gölü Anaokulu'nun açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptı.

Sosyal donatıları, etkinlik alanları, oyun parklarıyla Van’ın en modern anaokulu olan Van Gölü Anaokulunun açılış kurdelesini minik öğrenciler ve il protokolü ile birlikte kesen Vali Ozan Balcı, minik çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak açılışı yapılan anaokulunun hayırlı olmasını diledi. 

Vali Balcı, “Asıl gayemiz şehrimizi gelecek nesiller hazırlamak, halkımızın huzur, refah ve esenliğini sağlamaktır. Van’da da dayanışmayla eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültür turizme, spora, ulaşıma, enerjiye, hayatın ve yaşamın her alanına dair çalışmalar yapıyoruz. Bunlar  çocuklarımızın hayallerini geçekleştirmek için yapılan işler. İlimizde son 2 yıl içerisinde 111 anaokulu ve kreşi bitirip eğitime açtık. 8 tanesinin inşaatı sürüyor. Onları da Eylül ayında tamamlayacağız. Anaokulunun bulunduğu alanda engelliler için kampüs kuruldu. Burada engelliler için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lise ile sosyal hizmet kampüsü var. Tiyatronun yanına yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Ayrıca hemen yanına çocuklarımızın eğitimine çok kaktı sağlayacak kültür merkezinin temelini attık. Okullarımıza 300 voleybol ve basketbol sahası yaptık. 300 okula kütüphane kurduk. Okullarımıza 75 halı saha yapıyoruz. Sporcu fabrikasını açtık. Okullarımıza 50 milyon TL’lik spor malzemesi aldık. İlimize 4 milyon kitap kazandırdık. 11 bebek çocuk kütüphanesi açtık. Çocuklarımız bizim kıymetlimiz. Onların her alanda gelişmesi bizin asli görevimiz.  Bu vesile ile Cumhuriyetimizi kuran bugüne kadar gelmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve de kalemi, alın teri ile ülkemizi bugüne getirenlere minnettarız” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Ozan Balcı, il protokolü, öğretmen ve öğrenciler okulu gezdi.
 

Bakmadan Geçme