Moskova'nın 'Ortadoğu Planı' üzerine

Dr. Mehmet Perinçek, Rusya Devleti içinde, 'Ortadoğu ve Kuzey Afrika' için hazırlanan ve henüz 'taslak' aşamasında olan bir 'planı', 19 - 20 Eylül tarihlerinde Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir dizi yazıyla Türk okuyucunun bilgisine sundu.

Dr. Mehmet Perinçek, Rusya Devleti içinde, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika" için hazırlanan ve henüz "taslak" aşamasında olan bir "planı", 19 - 20 Eylül tarihlerinde Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir dizi yazıyla Türk okuyucunun bilgisine sundu.

 

Henüz "taslak" aşamasında olan bir çalışmanın Türkiye'de yayınlanmasının sağlanması, "Plan" üzerinde çalışmakta olanların; önerilerinin, Bölgenin en önemli ülkesinde nasıl karşılanacağı konusunda bir "yoklama" çabası olarak değerlendirilebilir.

 

Plan özetle, ABD'nin Büyük Ortadoğu Planı'nın iflas ettiğini, ideolojik olarak Vahhabilikten beslenen ve Atlantik ötesinden yönlendirilen İslamcı terör örgütlerine karşı, İslam'ın geleneksel yorumunun öne çıkarılarak mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor.

 

Plan, bugün en şiddetli mücadelelerin yaşanmakta olduğu Batı Asya'yı ayrıntılı olarak ele almış. Yayınlanan haritada mevcut devlet sınırlarının yerini, Sünni ve Şii inançtan halkların yaşadığı yerleri belirleyen yeni sınırlar almış.

 

Bir zamanlar, sonradan ABD Dışişleri Bakanı olacak olan Condolezza Rice, "Fas ve Moritanya'dan Orta Asya'ya kadar 22 ülkenin rejimleri ve sınırları değişecek" demişti. Rusya'nın taslağında ise Batı Asya'da bulunan bütün ülkelerin sınırları değişmiş.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme