Motokuryeler için yeni düzenleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryeler ile ilgili yönetmelikte yapacakları düzenlemeyle birlikte kurye işletmecilerinin, teslim alınan gönderiler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını belirterek, 'Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak ve yaşadıkları kazalar azalacak' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık tarafından kuryelerle ilgili bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırlandığını söyledi. Taslak hazırlanma aşamasındayken sektörün ihtiyaçlarını ve vatandaşların isteklerinin de dikkate alındığını ve düzenlemelerin bu şekilde oluşturulduğunu belirtti.

Hazırlanan taslakta teslimat sürelerine ilişkin düzenlemeler olduğunu da işaret eden Uraloğlu,  "Düzenlemeden sonra kurye işletmecileri, teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacak. Kuryeler gönderinin 'makul bir sürede' teslimini sağlayacak. Teslimi mümkün olmayan adresler için ise kurye gönderisi kabul edilemeyecek. Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak ve yaşadıkları kazalar azalacak. Vatandaşların da bu konudaki beklentileri değişmiş olacak" dedi.

Aktif olarak kullanılan motorların yaşlarına da sınırlamalar getirileceğinin bilgisini veren Uraloğlu, motokuryelerin kullandıkları araçların belirli bir yaştan büyük olamayacağını da ekledi.

Aynı zamanda kurye olabilmek için yetki belgesi alınması gerekeceğine dikkat çeken Uraloğlu, "Herkesin motokuryelik yapmasının önüne geçmiş olacağız. Sektörde yetkin olanlar çalışabilecek. Böylece daha kaliteli hizmet verilecek. Ayrıca, kullanılan taşıtlar bakanlığa bildirilecek ve kayıt dışılığın önüne geçmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Alınan karaların yanında kuryelerde koruyucu ekipman kullanım zorunluluğu da olacak ve bu koruyucu ekipmanlar içinde yer alan reflektifli yelek üzerinde "KURYE" yazısı bulunacak.

Kaynak: Bloomberg HT

 

 

Bakmadan Geçme