• Haberler
  • Ekonomi
  • Motorin ve benzin için kötü haber: Bu gelişme sonrası fiyatları fırlayacak!

Motorin ve benzin için kötü haber: Bu gelişme sonrası fiyatları fırlayacak!

Seçimlerin ardından neredeyse 2 katına çıkan akaryakıt fiyatlarına bir zam daha görüldü. Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar sonrası hızla artan Brent petrolün varil fiyatı, uzun zaman sonra yeniden 90 $ seviyesini aştı. Bu gelişme sonrası Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarının da aynı oranda zamlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Motorin ve benzin için kötü haber: Bu gelişme sonrası fiyatları fırlayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde Ortadoğu'da yaşanan gerginlikler ve seçim sonrası artan akaryakıt fiyatları, Türkiye'de de yankı buluyor.

Brent petrolün varil fiyatının hızla artması, uzun bir süre sonra yeniden 90 dolar seviyesini aşması, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının da aynı oranda artmasına kesin gözüyle bakılmasına neden oldu.

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarının büyük bir kısmı dışa bağımlılıktan kaynaklanıyor ve Brent petrolünün fiyatlarındaki artışlar doğrudan bu fiyatlara yansıyor.

Altın ons tarafına gelen alımlardan dolayı yükselişe başladı. Savaşın etkisi ile birlikte 1855 dolar seviyesini gördü. Uzmanlar, savaş fiyatlamasının daha yeni başladığını belirterek, günlük işlem yapanların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Orta Doğu’da artan savaş gerilimi dolar/TL fiyatlarında rekor getirdi. Dolar gün içerisinde 28,11 TL’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. 

Analistler, küresel piyasalarda, çatışmaların getirdiği tedirginlikle oynaklığın arttığını belirterek, gözlerin bölgeden gelecek haber akışına çevrildiğini söyledi.

ZAM ARTIK KAPIDA
Uzmanlar petrol fiyatlarındaki hareketliliğe dikkat çekerek "Petrol fiyatları gün içinde en düşük 86 dolar, en yüksek de 90 doları gördü. Jeopolitik risklerin artması halinde petrol fiyatları iyice zirve yapıp üç haneli rakamlara çıkabilir. Bu artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Aydınlık

Bakmadan Geçme