• Haberler
  • Muayene ücretleri uçtu: Araç muayenelerine dev zam geliyor!

Muayene ücretleri uçtu: Araç muayenelerine dev zam geliyor!

Arabası olan vatandaşların yakından takip ettiği muayene fiyatları hızla değişmeye devam ediyor. Enflasyonda yaşanan yükseliş sonrası araç muayenelerine de ` oranında yeni bir zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Muayene ücretleri uçtu: Araç muayenelerine dev zam geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de araç sahipleri için önemli bir gelişme yaşanıyor: Araç muayene ücretlerine beklenen büyük bir zam geliyor.

Enflasyonun etkisiyle beraber artan maliyetler, araç muayenelerine %60 oranında bir zam olarak yansıyacak.

Bu durum, araç sahipleri arasında endişe yaratırken, güncellemelerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Enflasyonun etkisiyle ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar, bu zam kararıyla birlikte araç muayene maliyetlerindeki artışın ekonomik dengeleri nasıl etkileyeceğini tartışıyor.

Dünya gazetesinden Naki Bakır, araç muayene ücretlerine zam geleceğini açıkladı. Naki Bakır’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde; “Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki on iki aylık dönemin ortalamasına göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını veriyor.

2024 başında çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretlere uygulanacak yeniden değerleme oranı, 3 Kasım’da Ekim 2023 enflasyon verileri açıklandığında netleşecek. Yİ-ÜFE’nin eylül sonu itibarıyla düzeyi, yılbaşından geçerli olacak yeniden değerleme oranının yüzde 60 dolayında olacağını gösteriyor. Buna göre gelecek yıl çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretler 2023’teki kadar olmasa da yine yüksek oranda artacak.

Ekimde aylık yüzde 5’in üzerindeki üretici fiyat artışı olasılığında ise yeniden değerlemeyi veren on iki aylık ortalamalara göre Yİ-ÜFE artışı bunun da üzerinde gelecek ve Cumhurbaşkanı yetkili olduğu alanlarda indirim-artırım yetkisini kullanmazsa 2024 başında ilgili kalemlerdeki yükümlülükler bu oranda artırılacak.

Yüksek yeniden değerleme oranı ile vergi ve cezaların yüksek oranda artırılması, aynı zamanda 2023 yılındaki yüksek enflasyonunun özellikle dar ve sabit gelirler üzerindeki erozyonunu 2024’e de taşımak anlamına geliyor.”

Kaynak: Dünya

Bakmadan Geçme