MUHTAÇ AİLELERİN KONUT SEVİNCİ

Van Bostaniçi beldesinde yardıma muhtaç aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarının anahtarı törenle teslim edildi.
TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Bostaniçi Beldesi’nde yapımı tamamlanan 96 TOKİ konutunun yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelere teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özel "Depremden sonra barınma, en büyük problemlerimizden birisiydi. Bu barınma problemini, depremzede hak sahiplerimiz, 3+1 konutlarının alarak temin ettiler. Depremde en fazla sıkıntıyı çeken sosyal yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdı. Bu vatandaşlarımız için yapılan 1+1 konutlarımızın teslimini gerçekleştirdik. Bugün bizleri yalnız bırakmayan hak sahiplerine teşekkür eder, 96 ailemizin bu konutlarda ağız tadıyla sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini diliyoruz” dedi.
Öte yandan konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mehmet Çaça adlı vatandaş, ”İki yıldır bugünü hasretle bekliyorduk. Allah’a şükürler olsun, bugün güvenli bir şekilde anahtarımızı aldık. İnşallah huzurlu bir şekilde oturacağız. Konutların yapımında Van Valiliği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Özer’den anahtarlarını alan vatandaşlar, evlerinin kapılarını hayır dilekleriyle açtı. Vali Yardımcısı Özel ile daireleri gezen vatandaşlar, pencerelerden şehir merkezini kuş bakışı seyretti.

 

Bakmadan Geçme