• Haberler
  • Yazarlar
  • MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNİN ŞEKER AĞASI 'Büyük bir şaşkınlık halindeyiz…'

MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNİN ŞEKER AĞASI 'Büyük bir şaşkınlık halindeyiz…'

Güzel bir Yüksel Ünal şiiriyle başlamak istedim bugünkü söyleşime. Daha çok oyunculuğu ile tanına ve duygularını anlatırken 'Hüzün hep var, acı hep içimde bir yerde duruyor. Ben hüznümü saklamak için komediye sığınıyorum. Gülmek tedavi eder… Tedavi olmayı seviyorum ama iyileşmek istemiyorum' diyen Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Şeker Ağa rolüyle ilgi çeken İzmir'in güleç yüzlü sanatçısı Yüksel Ünal ile koronavirüs sürecinde dijital iletişim üzerinden konuştuk.

“Ben bu yağmurları çocukluğumdan bilirim
saatsiz, takvimsiz, geç kalması bile olmayan zamanlardı
sene 84
Kurşun kalem kokmasa sevmezdim okulu
Siyah önlüğümde beyaz kolalı yaka
Çamurlu yollarda ite-kaka
önümde bir ömür tekmelerdim,
bir de gazoz kapağı,
düşe kalka…
Ne zaman su birikse evimizin yanındaki arsaya
kağıt gemilerden yapılmış bir yolculuğa çıkardım
bütün okyanusları dolaşırdım
annem çağırmasa...”

 

Röportaj: Ümran ÖZTÜRK

 

Güzel bir Yüksel Ünal şiiriyle başlamak istedim bugünkü söyleşime. Daha çok oyunculuğu ile tanına ve duygularını anlatırken;  “Hüzün hep var, acı hep içimde bir yerde duruyor. Ben hüznümü saklamak için komediye sığınıyorum. Gülmek tedavi eder… Tedavi olmayı seviyorum ama iyileşmek istemiyorum” diyen Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Şeker Ağa rolüyle ilgi çeken İzmir’in güleç yüzlü sanatçısı Yüksel Ünal ile koronavirüs sürecinde dijital iletişim üzerinden konuştuk.

 

 

 Sorularımızı yanıtlayan Ünal, korona süreciyle ilgili olarak

“Büyük bir şaşkınlık halindeyiz. Elbette böyle sürmez ama hepimiz, bütün dünya, bilmediğimiz, daha önce yaşamadığımız bir telaşın içinde buluverdik kendimizi. Her şey durdu… Hayat normale döner dönmez hemen gösterilerime devam etmek istiyorum” diyor.

Yüksel Ünal 1974 yılının 5 Temmuz günü Almanya’ da doğmuş. 1983 Yılında Türkiye’ ye gelmiş. Geldiğinde derdini anlatacak kadar bile Türkçe bilmeyen sanatçı 83’de Türkçe konuşmaya, 84’ de tiyatroya başlamış.

 

“Kendimi sürekli geliştirmeye ve eğitmeye zorlayan bu tiyatro dolu hayatın içinde buldum” diyen Yüksel Ünal oynadığı dizi ve sinema filmleri ve yaptığı tiyatroyla seyircinin dikkatini çekerek İzmir’in şöhretlilerinden biri olmayı, samimi, içten davranışları ve doğallığıyla da seyircinin gönlünü fethetmeyi başarmış.

 

 “Mesleki deneyime saygı duymamak oyuncu için büyük bir hata” diyen bir sanatçının seyircinin gönlüne girmemesi zaten düşünülemez.

 

Hüzünden beslenen Yüksel Ünal kimdir?

Aynı anda çok kişiyim.. Meriç’in babası, Nesrin’in eşi, annesinin oğlu ve daha neler neler.. Oyunculuk, tek kişilik gösteri, seslendirme yapıyorum. Aynı zamanda bir reklam ajansının kurucu üyesi olarak çalışmalar yapıyorum… Şimdilerde eşim Nesrin’le, evde, EVDE KALANLAR adlı skeçler çekiyoruz… Oldukça ilgi görüyor ve heveslendiren geri dönüşler alıyoruz… Evde kalmayacak galiba…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme