Muradiye Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor

Muradiye Belediyesi, ilçenin daha temiz ve yeşil görünüme kavuşması için yoğun çalışma yürütüyor. Belediye bünyesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çöplerin düzenli toplanması ve parkların bakımı, ağaçların sulanması gibi faaliyetlerle temizlik ve bakım işlerini yürütüyor.

Muradiye Belediyesi yetkilileri, ilçenin daha yaşanabilir olmasını hedeflediklerini belirterek, "Hemşerilerimizin sağlıklı, ferah ve göze hoş görünüp hitap edecek bir ortamda yaşamaları için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, çöplerin toplanması, parklardaki ağaçların sulanması gibi rutin bakım işlemlerinin yanı sıra, cadde ve sokakların düzenli olarak yıkanması, kaldırımların temizlenmesi gibi faaliyetleri yürütüyor" dediler.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanında parklarda yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Ekipler, parkların bakımı, çimlerin biçilmesi, çiçek ve ağaçların sulanması kuruyan dalların kesilip ayıklanması gibi işlemleri titizlikle gerçekleştiriyor. Ayrıca, cadde ve sokaklar üzerinde bulunan ağaçların da düzenli sulanıp bakımlarının yapılması sağlanıyor.

Temizlik işlerinde büyük bir özveriyle çalışan ekipler, ilçenin genelindeki çöplerin toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi süreçleri yürütülüyor. Ekipler, hem kent merkezindeki hem de kırsal mahallelerdeki çöp toplama faaliyetlerini aksatmadan yerine getiriyor.

Muradiye Belediyesi, vatandaşların temizlik konusundaki hassasiyetlerini artırmak için çeşitli kampanyalar yürütüyor. Belediye, temizlik kurallarına uyulması, çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması konularında halkı bilinçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenliyor.

Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Temiz bir çevre için herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Biz belediye olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmaları ve çevreye karşı sorumlu davranmaları konusunda destek bekliyoruz" diye konuştular.

Muradiye Belediyesi'nin çevre temizliği ve bakım çalışmaları, ilçenin daha yeşil, daha düzenli ve daha yaşanılabilir bir hale gelmesine katkı sağlıyor. Vatandaşların memnuniyeti dikkate alınarak yürütülen bu faaliyetler, Muradiye'nin geleceğe daha umutla bakmasını sağlıyor. 

Yorumlar 2
ŞEHRİNİZ SİZİN AYNANIZDIR. 03 Temmuz 2024 21:49

Van'da yaşayan 1 milyon 200 bin insanımıza sesleniyoruz: LÜTFEN VANIMIZI, 13 İLÇEMİZİ, ÇARŞILARIMIZI, CADDELERİMİZİ,SOKAKLARIMIZI, PARKLARIMIZI, PİKNİK ALANLARIMIZI, SEMTLERİMİZİ, MAHALLELERİMİZİ, ÇEVREMİZİ VE DOĞAMIZI KİRLETMEYELİM, TEMİZ TUTALIM, KORUYALIM, BAKIMLI BIRAKALIM, SAHİP ÇIKALIM. ŞEHRİMİZ,ÇEVREMİZ VE DOĞAMIZ BİZİM AYNAMIZDIR. MEDENİYET SEVİYEMİZİ, BİLİNCİMİZİ, DUYARLILIĞIMIZI VE KALİTEMİZİ ÇARŞIMIZIN, PARKLARIMIZIN, CADDELERİMİZİN, SOKAKLARIMIZIN, MAHALLELERİMİZİN TEMİZLİĞİ ORTAYA ÇIKARIR.

VAN VE 13 İLÇESİNDE 365 GÜN EN TEMEL HİZMET TEMİZLİK AKSATILMAMALI 03 Temmuz 2024 21:46

ŞEHİRDE TEMİZLİK, ÇARŞILARDA TEMİZLİK, CADDELERDE TEMİZLİK, SOKAKLARDA TEMİZLİK, SEMTLERDE TEMİZLİK, MAHALLELERDE TEMİZLİK, MAHALLE ARALARINDA TEMİZLİK, PARKLARDA TEMİZLİK, YEŞİL ALANLARDA TEMİZLİK, SAHİLLERDE TEMİZLİK, KIYILARDA TEMİZLİK, PİKNİK VE MESİRE ALANLARINDA TEMİZLİK, DERELERDE TEMİZLİK, KANALLARDA TEMİZLİK, TARİHİ ALANLARDA TEMİZLİK, DOĞAL ALANLARDA TEMİZLİK, GÖLDE TEMİZLİK... İNANIN BU ŞEHRİN HER YERİNDE ÇÖPLER, İZMARİTLER, EVSEL ATIKLAR VE YOĞUN BİR KİRLİLİK VAR. VE BU DURUM SON YILLARDA ARTARAK YAYGINLAŞTI. EVET NÜFUS ARTTI, EVET BİLİNÇSİZ VE ÖZENSİZ VATANDAŞLAR VAR, EVET YÜZ BİNLERCE İNSANIN YAŞADIĞI YERDE KİRLİLİK OLUŞUR AMA KESİNLİKLE BU KADAR DEĞİL. ÇÜNKÜ TEMİZLİK EKİPLERİNİN SAYISI DA BİNLERCE OLMALI, ŞEHRİN HER YANINDA TEMİZLİK GÖREVLİLERİ 365 GÜN HEP SAHADA OLMALI, VAKUMLU TEMİZLİK ARAÇLARI SAHADA OLMALI, YIKAMA EKİPLERİ SAHADA OLMALI, BAKIM EKİPLERİ SAHADA OLMALI. İLGİ OLMADAN, GAYRET OLMADAN, AŞK OLMADAN, ŞEVK OLMADAN, FEDAKARLIK OLMADAN, ÇALIŞKANLIK OLMADAN, KESİNTİSİZ ÇALIŞMA OLMADAN BU KOCA ŞEHİR TEMİZ OLUR MU? O NEDENLE ŞEHİRLE DAHA ÇOK, DAHA ÇOK, DAHA ÇOK İLGİLENİN. BİLBOARDLARLA, AFİŞLERLE HALKI DA, HANELERİ DE, ESNAFI DA TEMİZLİK KONUSUNDA UYARIN, BİLİNÇLENDİRİN. BOR DE ŞEHRİN ÇARŞILARINA VE BİRÇOK CADDE VE SOKAĞA 5 BİN ADET ÇÖP KOVASI MONTE EDİN. ÇOK EKSİKLİK VE ÇOK SORUN VAR.DOLAŞIP BAKARSANIZ KENDİNİZ DE DURUMU GÖRECEK VE HAK VERECEKSİNİZ

Bakmadan Geçme