Muradiye'de elektrik kabloları yer altına alınıyor

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, merkez mahallelerde devam eden elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

VEDAŞ yetkilileri elektrik kablolarının yeraltına alınmasıyla ilgili Kaymakam Aydoğan’a gerekli bilgilendirmede bulunarak işin en kısa sürede tamamlanacağı bilgisini verdi.

Aydoğan havai hatların yer altına alınmasıyla dış etkenlerden etkilenerek kesilen enerji bundan böyle kesintiye uğramadan, rüzgardan çarpmadan, kopmadan farklı olumsuzluklardan etkilenmeden kesintisiz olarak verilebilecek. Elektrik kablolarının koparak etrafa verdiği zararlar, çıkaracağı yaygınlar etrafta bulunan insanların çarpılması gibi olayların önüne geçilerek ilçenin estetik görünümüne de olumlu katkı sağlayacağını ve vatandaşların yaşam kalitesini artıracağını vurguladı. Aydoğan, "İlçemizin modern ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımız devam ediyor. Elektrik kablolarının yer altına alınması projesi de bu çalışmaların önemli bir parçası. Bu proje ile hem görsel kirlilik ortadan kalkacak, hem de olası kazaların önüne geçilecek" dedi.

VEDAŞ yetkilileri ise çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğini ve kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Yer altına alınacak hatların, modern ve güvenli bir altyapı sağlayacağını ve vatandaşların elektrik enerjisine kesintisiz erişimini sağlayacağını ifade ettiler.

Kaymakam Aydoğan, çalışmaları yakından takip ettiklerini ve ilçenin modern görünüme kavuşarak kesinti oranının azalacağı, arızaların giderilmesinin kısalacağını belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla, ilçenin merkez mahalleleri daha modern ve estetik görünüme kavuşarak, elektrik tellerinin yer altına alınmasıyla olası kazaların önüne geçilerek vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. 

Bakmadan Geçme