Muradiye'de trafik denetimleri

Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, 1-25 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları denetimlerde 310 aracın kontrolden geçirildiğini bildirdi.

Yapılan denetimler sonucunda, çeşitli ihlallerde bulunan 37 araç sürücüsüne işlem yapıldı. Bunların arasında, 33 sürücü hatalı park etme, 1 sürücü periyodik muayenesini yaptırmama ve 2 sürücü de ehliyetsiz araç kullanma suçlarından cezalandırıldı.

Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından bu tür denetimlerin önemli olduğunu vurgulayarak, "Trafikte can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, sürücülerin kurallara uymasını ve can güvenliğine dikkat etmelerini sağlıyor. Denetimlerimiz devam edecek ve trafikteki düzeni korumak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dediler.

Bölge sakinleri de trafik denetimlerinin artmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Trafikte sık sık tehlikeli durumlarla karşılaşıyoruz. Bu denetimlerin faydalı olacağını düşünüyorum. Sürücülerin kurallara uyması ve yayaların güvenli bir şekilde yaya geçitleri ve yaya yollarını kullanabilmeleri için bu tür çalışmaların devam etmesi gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların trafik kurallarına uyması ve güvenli sürüş yapması konusunda da uyarılarda bulundular. Denetimlerin, kaza riskini azaltmak ve trafik düzenini sağlamak amacıyla sürdürüleceği belirtildi.

Bakmadan Geçme