Mustafa Altay ve Merve Parkı bakım onarım bekliyor

Van eski belediye başkanı Mustafa Altaylı'nın ismini taşıyan Sıhke caddesinde bulunan Altaylı parkı ve İkinisan Caddesi'ndeki Merve Park'ın, bakımsız hali içler acısı durumda. Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı İrfan Ermiş,bu durumu eleştirerek yetkililere iki parkın acilen onarılması çağrısında bulundu.

Vansesi Gazetesi’nden Burhan Ergin’in haberine göre Van'da uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan ve "abi" lakabıyla anılan uzun süreli Belediye Başkanlığı yapmış isimlerin başında gelen halk arasında “abi” olarak sevilen, sayılan Mustafa Altaylı'nın isminin verildiği park, hak ettiği hizmetten yoksun durumda. Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı İrfan Ermiş'in açıklamalarına göre, Mustafa Altaylı Parkı'nın ağaçları kesilmiş, çeşmesi akmıyor ve genel olarak bakımsız bir halde. Aynı şekilde İkinisan Caddesi'ndeki Merve Park da bakımsızlıktan çok kötü durumda. Parkta yapılan figürlerin renkleri solmuş, mermerler sökülmüş ve çöpler toplanmamış. İrfan Ermiş, bu iki parkın Van halkına yakışmadığını belirterek, yetkililerin acilen bakım ve onarım çalışması başlatması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Altay ve Merve Parkı bakım onarım bekliyor

“İKİ PARKTA BİR AN EVVEL BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLATILMALI”

İrfan Ermiş yaptığı açıklamada, “Uzun süre Van Belediye Başkanlığı yapmış, Van’a ve Vanlı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Van halkı tarafından ‘abi’ diye hitap edilen Mustafa Altaylı’nın isminin verildiği park hak ettiği hizmetlerle buluşmamıştır.  Sıhke Caddesi üzerinde yer alan Mustafa Altaylı Parkı’nın hali içler acısı, ağaçları kesilmiş, çeşmesinden su akmıyor. Çöpler toplanmamış, park bakımsız bırakılmıştır. Van Büyük Şehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı’na sesleniyorum. Van’ımıza ve parklarımıza sahip çıkın” dedi.

Mustafa Altay ve Merve Parkı bakım onarım bekliyor

İrfan Ermiş açıklamasının devamında “İkinisan Caddesi noter karşısında yer alan Merve Park’ı bakımsızlıktan dökülüyor. Yapılan figürlerin renkleri ve mermerler sökülmüş. Temizlik dersen her taraf çöplüğe dönmüş vaziyette. Doğu’nun incisi Van ilimize yakışmayan bir görünüm. Yetkililer bir an evvel bu iki parkta bakım onarım çalışması başlatmalı” diye konuştu. 

Mustafa Altay ve Merve Parkı bakım onarım bekliyor

Van'daki iki park bakımsızlık nedeniyle kötü durumda ve yetkililerin acil müdahalesi bekleniyor. Eski Belediye Başkanı Mustafa Altaylı'nın ismini taşıyan parkın ve İkinisan Caddesi'ndeki Merve Park'ın bir an önce onarılıp bakımının yapılarak insanların gönül rahatlığıyla oturup dinleneceği duruma getirilmesi gerekiyor.

Mustafa Altay ve Merve Parkı bakım onarım bekliyor

Bakmadan Geçme