Mustafa Sarıgül farkı

Van depremleri sonrası onlarca belediye başkanı imkanlarıyla, yürekleriyle Van'a koşarak aileleriyle, personelleriyle günlerce yardım dağıttılar, yara sardılar. Bazı belediye başkanları ise günlerce Van'ı mesken tuttu. Köy köy, çadır çadır gezerek Vanlıların yanında yer aldı, acılı insanların yaralarına merhem oldular.  Bazı belediyeler bunlarla yetinmedi kardeş köy seçerek hasarlı köylere okul,  yol, köy evi yaptılar.
Siz bu hayırsever belediye başkanlarından kaçının ismini veya ilçesini biliyorsunuz?
Sanırım hatırladığınız bir ikiyi geçmez.
Buna karşın birçok Vanlı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'üde,  yaptığı öğretmenevini de daha yakından biliyor.
Neden, biliyor musunuz?
Bu farkındalığı Sarıgül, vizyonu, çabası, bilgi birikimi ve sıcak ilişkileriyle kendisi yaratıyor.
Bakın Sarıgül depremden sonra ne yaptı?
Önce medyayı, duralı insanları yanına alarak toplumun dikkatini Van'a çekti. Ardından deprem mağdurlarına destek olmak amacıyla "Türküler Van İçin" konserini düzenledi.  Sonra da depremlerde yıkılan öğretmenevinin yerine Van'a öğretmenevi yapma sözü verdi.  Ve Kazım Karabekir(Maraş) caddesi üzerinde bulunan ve depremde yıkılan Ticaret Meslek Lisesi'nin yerine 76 odalı tam donanımlı Van-Şişli Öğretmen Evi'nin inşasını başlattı. Sorasında Van-Şişli Öğretmenevi yapımı için İstanbul Kongre Merkezi'nde çok sayıda pop sanatçısının katıldığı dev bir konsere düzenledi. Sahne alan sanatçılar da en güzel şarkılarını Van-Şişli Öğretmenevi için seslendirdiler. Konserden elde edilen gelirde öğretmenevinin yapımında kullanıldı.
Geçen hafta sonu…
Sarıgül, 24 Kasım Cumartesi 'Öğretmenler Günü'nde özel uçakla Van'a gelerek yapımı devam eden öğretmenevinde incelemelerde bulundu. Van Belediyesi' ve Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. TDH Lideri yönüyle de çarşı pazarda dolaştı,  Vanlılar ile sohbet etti.  Yani siyaset yaptı.  
Sarıgül,  kuru bir bina değil;  Şişli ile Van Kardeşlik Evi yarattı.
Teşekkür ediyoruz.  Kardeşlik her şeyi ifade ediyor.  Şişli- Van kucaklaşmasının en yalın karşılığı elbette kardeşliktir.  Kardeşlik sadece kan bağı ile olmuyor.
Gelelim Mustafa Sarıgül farkına.
1999'dan beri İstanbul Şişli ilçesi belediye başkanı olan, Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül'ü önce yakından tanıyalım.
1956 yılında Erzincan'da doğmuş.  Çalışma yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğünde devam etmiş.  Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticarete başlamış. Siyasi hayatına CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile adım atmış.  Sarıgül'ü 1987 Genel Seçimlerinden önce yapılan ön seçimde en yüksek oyu alarak liste başı olurken, seçmenin kullandığı tercihli oyların da çoğunu alarak Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdiğini görüyoruz.  Türkiye'nin en genç milletvekili olarak, SHP Genel Başkanı Erdal İnönü ile birlikte parlamentoda görev yapan Sarıgül,   1999 Yerel Seçimlerinde kazanarak Şişli Belediye Başkanı görevini üstleniyor. 2002 yılında, DSP'den istifa ederek İsmail Cem'in liderliğinde kurulan Yeni Türkiye Partisi'ne (YTP) geçen Sarıgül,  2003'te YTP' den ayrılarak CHP'ye katıldı.  Kendi düşüncesine göre Türkiye'de yeni bir değişimci partiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek yeni parti kurma çalışmaları başlattı. Bu bağlamda 2009 yılında Türkiye Değişim Hareketini kurdu. 22 Haziran 2010'da ise  Türkiye Değişim Hareketinin partileşmeyeceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki CHP'yi destekleyeceğini açıkladı.
Sarıgül'ü farklı kılan özellikler:
Mücadelecidir.
İdealisttir.
Başarılı bir teşkilatçıdır.
Takım oyununu sever.
Plan, proje ve program adamıdır.
Heyecanlıdır.
Cesurdur.
Kararlıdır.
Akılcıdır.
Analitik düşünür.
Irk, dil,  din,  mezhep, sınıf farkı gözetmez.
Cami, Kilise, Sinagog 'u kutsal bilir. .
Bülent Ecevit, Turgut Özal, Erdal İnönü kişiliklerinin ortak yansımasıdır.
Demokratlığın,  Atatürkçülüğün, Muhafazakârlığın sentezidir.
Sürükleyici, etkileyicidir.
Yarışmayı sever.
Çağdaş gelenekçidir.
Sinerji yaratır.
Karizmatiktir.
Belagati güçlüdür, etkileyicidir.
Yereli önemser, evrenseli benimser.
Mağrur ve kibirli değil.
Vefalıdır.
Şaşırtmaya sever.

Biz Van'da depremini her yönüyle yıldönümünde doğru dürüst anamazken,  bir anıtı bile doğru yere yerleştirmeyi beceremezken, acılarımızın etrafında bir araya gelemezken… Bir şeyleri acele ve eksik yaparken…
Mustafa Sarıgül, yapımı süren  Şİşli Van Kardeşlik Evi/Öğretmenevinin 76 odalı olacağını, her odaya depremde yaşamını yitiren öğretmenin adını vereceklerini ancak acele etmeyeceklerini, Konferans salonunda da bulunan 76 sandalyede onların ve bu öğretmenevinin yapımına destek veren sanatçıların isimlerinin verileceğini, öğretmen evinin açılışını yapmadan önce 76 şehit öğretmenin ailelerini, 4 günlük süre ile öğretmen evinde  ağırlanacağını, inancın gereği olan mevlidin, duaların  burada  okutulacağını...   Bir öğretmen olarak ödevini yerine getirmenin haklı mutluluğunu yaşıyor.  Konferans salonunu bütün Vanlılar kullanabileceğini, açılışa 25 sanatçının katılacağını belirtiyor.

Sarıgül farkını yukardaki; vizyon, organizasyon, detay,  incelik, mütevazilik, samimiyet, kucaklama, vefa kavramlarının yer aldığı kelimelerde daha net görebilirsiniz.
Sarıgül farkı işte bu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme