Namus

Her gün televizyon haberlerinde veya gazetelerin üçüncü sayfasında en az bir veya iki kadının ya öldürüldüğü veya tecavüz edilip dövüldüğü haberlerine şahit oluyoruz. Bunlar okuduklarımız ve duyduklarımız.insanın tüyleri diken diken oluyor.Oysa bilmediğimiz ne çok kayıp hayatlar,ne çileler vardır.Kim bilir.!

Her gün televizyon haberlerinde veya gazetelerin üçüncü sayfasında  en az bir veya iki kadının ya öldürüldüğü veya tecavüz edilip dövüldüğü haberlerine şahit oluyoruz. Bunlar  okuduklarımız ve duyduklarımız.insanın tüyleri diken diken oluyor.Oysa bilmediğimiz ne çok kayıp hayatlar,ne çileler vardır.Kim bilir.!

 

  Dünya kurulduğundan berri maalesef kadınlarımız hak ettikleri değer göremiyorlar. Bizim gibi erkek hegemonyası olan toplumlarda durum çok daha vahim ve içler acısıdır. Sebepler her ne olursa olsun kadına kalkan eller gerçekten kırılmalıdır. Kör ve bağnaz düşünceler yok olsun.

 

Hayatlara mal olan tek kelime namus.Namus dedikleri şey neydi ne olabilirdi ki bu kadar önemli.Yaptıkları her şeyi haklı çıkaran kelime.! Aslında acizliklerinden dolayı erkeklerin sığındıkları tek kelime bence.

 

  2016 yılı kadın cinayetleri istatistiklerine göre ulusal ve yerel basında ki haberlere göre 317 si silahlı olmak üzere 397 cinayet vakası mevcuttur.. Kadınlarımız ne uğruna ölüm yolculuğuna çıkarılmışlardı? Hangi caniler onların elinden bu yaşama hakkını almıştı veya alma cüreti gösterebilmişti. Kesinlikle bu cinayetleri işleyenlerin hepsinin travmatik olaylar yaşayan kişiler olduklarını düşünüyorum. Yoksa bir insanı öldürmek tecavüz etmek hiç de kolay oluşacak dürtü değildir. 

 

  Sebepleri araştırıyorum. Boşanma, hayatındaki adamdan uzak yeni bir hayat seçmesi,bedenlerini  ve ruhlarını  hoyratça kullanılmasından uzak yaşamları tercih etmeleri,töre cinayetleri ve tecavüz vakaları ve sudan sebepler.

 

 İnsanın içinden haykırmak geliyor. Batsın sizin töreniz, batsın sizin namus anlayışınız daha doğrusu batsın sizin örümcek zihniyetleriniz. Adama soruyorlar  neden eşinizi  öldürdünüz cevap namusum için. Oysa kadın çoktan boşanmış yoluna devam ederken koca hala intikam peşinde.Adamın intikam peşinde olmasının tek sebebi terk edilmektir.Bundan dolayı kadını öldürme hakkı görüyor kendisinde. Namus kelimesi de göreceli olduğu için hemen arkasına saklanıveriyor. Korkak.    

 

Neden bu kadar kadınlar hırpalanıyor ve yaşamaları gereken hayat toprakta bitiyor. Çok basit kadın bu toplumda o kadar az değer görüyor ki nerdeyse yok denecek kadar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme