Neden olmasın

Son yıllarda cadde mağazalarında yaşanan müşteri kaybını önlemek üzere profesyonel firmalar tarafından cadde mağazalarına yenilik, hareket kazandıran çağdaş çözümler üretilmeye başlandı.

Son yıllarda cadde mağazalarında yaşanan müşteri kaybını önlemek üzere profesyonel firmalar tarafından cadde mağazalarına yenilik, hareket kazandıran çağdaş çözümler üretilmeye başlandı.

 

Belediyelerle işbirliği yapan prestij caddelerdeki mağazalar, caddelerinde alışveriş merkezleri (AVM) modeli uyguluyorlar.

   

İstanbul'da Cadde mağazacılığının gelişmiş olduğu Nişantaşı, İstiklal, Bağdat Caddesi, Bakırköy ve Ümraniye gibi önemli bölgelerde master plan dâhilinde çeşitli organizasyonlar ve süsleme yapılarak, oturma alanları, ortak reklam çalışmaları oluşturularak ve otoparklar yaratarak daha fazla etkinlik düzenlenerek caddeler AVM'ye dönüştürülüyor.

 

İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok sayıda AVM Van'da yoktur.

 

Ama Cadde AVM Van'da neden olmasın?

 

Mağaza, işletme sahipleri Büyükşehir Belediyesi ile anlaşarak 2018 yılında prestij cadde çalışması başlatılacak olan Cumhuriyet Caddesi'ni örnek Cadde AVM'ye dönüştürebilirler.

 

Bu değişim dönüşüm zor değil.

 

Cadde AVM konseptinde cadde ve mağazalar ile birlikte yeniden dizayn ediliyor. Alt yapı ve üst yapı düzenlemesi yanında caddedeki itici, rahatsız eden, işe yaramayan kalabalık reklam panoları ve şık olmayan görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak AVM gibi bir görünüm elde ediliyor. Devasa bir AVM'ye bürünen caddede değer kazanan iş yerini kiraya veren mülk sahipleri de kiracılarda, müşterilerde, şehirde kazanıyor. İranlı turistler sayesinde ekonomik canlılık yaşayan Van'da bazı caddeler paydaşların ortak çabası ve katkılarıyla AVM'ye girmişçesine renkli, ilgi çeken görünüm alabilir.

 

 

Ulaşım kolaylığı olan cadde mağazaları, kafeler, lokantalar profesyonel organizasyon şirketi tarafından AVM mantığıyla sürdürülebilir şekilde yönetilirse tüketiciler cadde mağazalarını daha çok tercih edeceklerdir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme