Neler oluyor?

Van'ın ve Van dışında yaşayan Vanlıların gündemi baya yoğun.

Van’ın ve Van dışında yaşayan Vanlıların gündemi baya yoğun.

 

Bereket hareket var.

 

Referandum günü yaklaştıkça Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Van’da da siyasetin temposu yükseliyor. İlimize gelen siyasilerin trafiği arttı. Bizimde gözümüz Van’da kulağımız Van dışında. Hem Van’da yaşanan gelişmeleri hem de farklı illerde bulunan Vanlılar arasındaki heyecan veren gelişmeleri takip ediyoruz.

 

Van’dan ve Van dışından yansıyan fotoğraflar şu ana kadar memnuniyet verici, umut yaratan nitelikte. İranlı turistlerin hareketlendirdiği, ekonomiye can verdiği ilimizde huzur, güven nazar değmesin yerinde.  Yüzlerde tebessüm gönüllerde bahar coşkusu var.

 

***

 

İKİ LİDER GELİYOR

Van’da gözler 1 Nisan Cumartesi gününe döndü. AK Parti kurmayları, ağır topları şimdiden Van’a karargah kurmuş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım beraberindeki bakanlarla birlikte Van’da bazı tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdikten sonra Van halkına seslenecekler. İki lider Vanlılardan “ Evet” oyu isteyecek, Vanlılarda iki liderden müjdeler duymayı bekleyecek.   Geçen seçimlerin başarısızlığını referandumda Van’dan yüksek oranda “Evet” çıkararak telafi etmeyi planlayan milletvekilleri, eski vekiller ve teşkilat yoğun çalışıyor. Toplantıların biri bitmeden diğeri başlıyor. Nefes kesen koşuşturma var. AK Parti,  özellikle kararsız seçmenleri yakın markaja almış durumda.

 

Erdoğan-Yıldırım ikilisinin Van konuşmalarında referandumun yanı sıra Van'ı ilgilendiren konulara da yer vermeleri bekleniyor. Van mitingi Doğu ve Güneydoğu’nun referandum fotoğrafını yansıtması bakımından dikkate alınacak önemli bir kare olacak.

 

CHP

Ana muhalefet partisi CHP Van seçmenini önemsiyor. MHP gibi terki diyar etmemiş. Her hafta milletvekilleri ve genel merkez yöneticilerinden oluşan farklı isimler Van’a gelerek CHP İl yönetimi ile birlikte referandum çalışmalarına katkıda bulunuyorlar. Güçlü tabanı olan HDP kendi mecrasında, rölantide siyasi çalışma yürütüyor gibi görünse de esas enerjisini 10 Nisan’da yapılacak mitinge hazırlıyor. Hüda Par, Saadet Partisi ise kendi hallerinde. Diğer partilerin adı var kendileri yok.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme