• Haberler
  • Güncel
  • NERMİN KÜTÜKOĞLU: MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNE YARDIMCI OLUN

NERMİN KÜTÜKOĞLU: MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNE YARDIMCI OLUN

Vanlı ev hanımı Nermin Kütükoğlu, 2010 yılında babasından kalan iki katlı evini 2 dükkân, 1 ev karşılığı müteahhide verdiğini, müteahhidin anlaştıkları asıl projenin yerine farklı bir projeyle bina yaparak kendisini dolandırdığını iddia etti. Arsa ve sitelerde hak sahibi vatandaşları uyaran Kütükoğlu, sakın her inşaat yapana güvenmeyin, inanmayın dedi.

Burhan Ergin

Van'da iyi niyetli olmayan bazı müteahhitler tarafından arsa ve kat maliklerinin dolandırılarak mağdur edildiğini ileri süren Nermin Kütükoğlu, kendisinin de müteahhit mağduru olduğunu hakkını aramak  için hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. 

"Biz yıllardır adaleti sağlamak için bunlarla mücadele ediyoruz"

Müteahhidin kendisini dolandırmasından dolayı ailece zor günler geçirdiklerini, piskolojisinin ve sağlığının bozulduğunu belirten Kütükoğlu, "2010 yılında İkinisan Kedi Kavşağında bulunan ve babamdan kalan iki katlı evimi ortak olan 2 müteahhide 2 dükkan, 1 ev karşılığı verdim. Bize sunulan proje üzerinden sözleşme yaptık.  Müteahhit bize gösterdiği projede değişiklik yaparak kendi çıkarına uygun yapıyor. Müteahhit bize proje üzerinde gösterdiği dükkan yerine 54 metrekarelik, kapısı olmayan sözde dükkan verdiğini söyledi. Şuan anlaştığımız inşaat projesinin aslı ve sahtesi ile bütün belgeler elimdedir. Müteahhitin yasa dışı işlem yapması üzerine şikayetçi oldum. Bilirkişi gerçek ve sahte projeleri inceleyerek sahtekarlık yapıldığını tespit etti.  Müteahhit bununla kalmadı 2015 yılında ellerinde hiçbir belge ve yetki olmadan binada kendi çıkarına göre ruhsata, projeye aykırı şekilde tadilat yaptı. Güvendik ama aldatıldık ve mağdur edildik.  Adaletin yerini bulması, mağduriyetimizin giderilmesi için de başlattığım hukuk mücadelesi devam ediyor. Adalet'e güveniyorum.  Biz müteahhitle anlaştığımızda ellerini Kur'an-ı Kerime basarak dürüstçe iş yapacakları üzerine yemin ettiler ama sözlerinde durmadılar.  Hukuk mücadelem Yargıtay ve Anayasa Mahkemesinde devam ediyor. Başımıza gelen bu olay sağlığımı bozdu. Hakkımızı gasp edenleri helal etmiyorum ve Allaha havale ediyorum" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızı, arsa sahiplerini, kat maliklerini uyarıyorum"

Kat karşılığı arsalarını verecek olanlar ile sitelerde kat maliki olanları uyaran Nermin Kütükoğlu, "İlimizde bazı müteahhitler ticaret ahlakıyla bağdaşmayan, insana yakışmayan yasa dışı iş ve işlem yapıyor.  Arsa sahipleri ve kat malikleri müteahhitler tarafından dolandırılıyor.  Cebinde parası olmayan insanlar başkasının arsası ve maliklerin parasıyla yalan söyleyerek sorunlu siteler yapıyorlar.  Yapılan sözleşmelere, verilen sözlere sadık kalınmıyorlar.  İnşaat öncesi kuzu olan müteahhit inşaat sonrası kurt oluyor.  Malzemeden, işçilikten çalmanın yanı sıra projeden de çalıyorlar. Bu durum benim de başıma geldi ve mağdur oldum.  Arsama karşılık 1 dükkan 2 ev karşılığı müteahhit ile proje üzerinden anlaştık. Sözleşme yaptığımız projenin yerine başka bir proje yapan müteahhit beni ve ailemi mağdur etmiştir.  Anlaştığımız projenin aslı ve değiştirilen proje elimdedir.  Bize gösterilen proje başka uygulanan proje başkadır. Dolandırılmış durumdayım.  Vatandaşlarımızı, arsa sahiplerini, kat maliklerini uyarıyorum. Benim gibi dolandırılarak mağdur olmak istemiyorlarsa güven duymadıkları kişilere, firmalara,  verilen sözlere asla güvenmesinler.  Para uğruna ahlak ve yasa dışı davranışlar Van'da son dönemlerde yaygınlaşmaya başladı. Hem malınız hem paranız hem de sağlığınız gidebilir" dedi.

"Dükkan sayısı 4 olması gerekirken 5 bağımsız dükkan yapıldığı tespit edildi"

Müteahhidin 2015 yılında binada oturanlar irtifak tapusu verdiğini söyleyen Kütükoğlu, "Van Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında yerinde yaptığı kontrolde 30 Aralık 2010 tarih ve 168 sayılı yapı ruhsatında aykırı olarak bağımsız dükkan sayısı 4 olması gerekirken 5 bağımsız dükkan yapıldığı tespit ederek projeye aykırılığın giderilmemesi halinde 3194 sayılı imar kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda haklarında yasal işlem başlatılacağını ifade bildirdi.   Yine buna benzer rapor hazırlayan İpekyolu Belediyesi müteahhidi uyardı. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi de bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi raporunda yerinde yapılan incelemede davacıya (bana) verilmek istenen 3 nolu dükkânın tadilat projesine uygun olarak yapılmadığı ifadelerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat mühürlü olmasına rağmen dükkân ve evlere elektrik, su ve doğalgaz çekildi. 2015 yılında binada oturanlara irtifak tapusu verildi ama bina daha sonra mühürlendi.  Arsa sahibi olarak benim dışımda binada konut sahibi olanlarda belediyeden iskanlı tapu alamadıkları için mağdur durumdalar. Müteahhit herkesi mağdur etmiş durumda" dedi.  

"Sayın valimize, milletvekillerimize sesleniyorum"

Mağduriyetinin giderilmesi için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve milletvekillerine seslenen Kütükoğlu, "Binaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı çıktı fakat karar uygulanmadı. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi düzenledikleri raporlar, işlemler bizim haklılığımızı ve mağduriyetimizi gösteriyor. Yine bizi destekleyen bilirkişi raporları var. Bu raporlarda bize hak veriyor ama maalesef sonuç alamıyoruz. Beni, eşimi ve çocuğumu öldürmekle tehdit ettiler. Bunlarla 10 yıldır mücadele ediyorum.  İki katlı evimizde 5 ortaktık. 3 kız kardeşim, iki de amcaoğlum oraya ortaktır. Müteahhit bizleri mağdur etti. Ben ölmeden adaletin sağlanmasını, hak gaspının ortadan kaldırılmasını istiyorum. O arsada babam ve annemin bir asırlık emekleri var. Ben hakkım olmayan bir şey istemiyorum. Sadece mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bayan olduğum için elim kolum bağlı, kimseden yardım alamadım. Buradan sizin aracılığınızla Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'e, milletvekillerimize sesleniyorum; Lütfen benim ve ailemin mağduriyetinin giderilmesine yardımcı olun. Çok zor durumdayız. Mağduriyetim giderilmezse ya kendimi yakacağım ya da dükkânları yakacağım. Müteahhitler bizim sırtımızdan haksızca para kazandı. Bu tür müteahhitler nasıl elini kolunu sallayarak insanları dolandırıyor. Devletin bunlara bir dur demesi gerekiyor. Tek suçumuz insana güvenmek, karşımızdakini kendimiz gibi dürüst bilmek. Van'da benim gibi benzer durumda olan yüzlerce insan var.  Bizlere yazık günah değil mi? Eğer ben kendi memleketimde mağdur oluyorsam, sesimi duyuramıyorsam ve yalnız kalıyorsam o zaman memleketimi terk edip gideyim mi?  Bizim tek çaremiz bu mu dur? " şeklinde konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme