NEŞET ERTAŞ VAN'DA ANILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, Neşet Ertaş'ın vefatının 10. yılı nedeniyle türkülerini seslendirdi.

Basın Bülteni

Van YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen anma konserine Vali Ozan Balcı, eşi Sonay Balcı hanımefendi, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Koro tarafından seslendirilen Neşet Ertaş’ın bir birinden güzel türküleri davetlilerden büyük ilgi gördü.

Vali Ozan Balcı yaptığı açıklamada, “Türküler milletimizin acılarını, hüzünlerini, mutluluklarını, kederlerini dile getirir. Milletin millet olmasına çok büyük katkı sağlar. Neşet Ertaş ustamız da milletimizin yetiştirdiği büyük bir insandır. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kültür ve sanat aslında şehirleri şehir yapan en önemli unsurlardan biri. Bir numaralı işimiz eğitim, eğitimin yanında kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan rektörümüze, koromuzun şefi, saz heyeti ve koronun kıymetli üyelerine, onlara destek veren idari ve teknik personele çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konser sonrası Vali Balcı, koroyu tebrik ederek kitap hediye etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme