NEVRUZ HALAYLARLA KUTLANDI

Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin Atatürk Kültür Parkında ortak düzenlediği Nevruz bayramı programı coşku ile kutlandı.

İlhan Siyahtaş

21 Mart Nevruz bayramı HDP ve DBP'nin ortak düzenlediği program ile Atatürk Kültür parkında kutlandı. Düzenlenen Nevruz programında halk sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile halaylar çekerek kutladı. Programda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın mesajları okundu.

Nevruz programına HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Nadir Yıldırım, Adem Geveri, DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, DBP Van il Eş Başkanı Ahmet Aygün, ve HDP İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan ile HDP ve DBP’li yöneticiler katıldı.

Nevruz ateşinin yakılması ve yerel sanatçıların konserlerinin ardından HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Van halkını selamlayarak konuşma yaptı.

“Tarihin çöplüğüne gidecekler”

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ,"Bu toprakların zalimi bitmiyor. Ama bu zülme itiraz edenleri de bitmiyor. Başta 1992 yılında Van nevruzu kutlandığında misliyle zulüm uyguladılar. 2008 de hayatını kaybedenler bu nevruzu armağan ediyoruz. Her gelen zalim kendisini denemek istiyor. Bu bayramı onlara zindan edebilir miyim diye çabalıyor. Buna niyet eden herkes tarihin çöp sepetine gidecek. Bugünün zaliminin, dünün zalimlerinden bir farkı yoktur. Tarihin çöplüğüne gidecekler" dedi.

“Yüreğiniz yetiyorsa seçime gidin”

Van'da DBP'li 12 belediyeye kayyum atandığını belirten Önder,"Van'da iki yönetici vardır. Biri atama ile biri seçimle gelen yöneticiler. Bunlar yöneticiyi teke indiler. Artık vali ve belediye başkanı aynı şey. Van halkı serhat onuruna seçilmiş evlatlarına sahip çıkacaktır. Direnmenin, demokrasinin sonu yoktur. Bu topraklar demokrasiden insan haklarından daha azına layık değildir. Bu ilin seçilmiş vekili ve bizim Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın vekilliğini düşürdüler. Halkın gönlünden nasıl düşüreceksiniz bir yolunuz var mı?" şeklinde konuştu.

“16 Nisan’da şamarın Sesi hizandan duyulacak”

Referandumda Van halkının gereğini yapacağını belirten HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "16 Nisan da bunların cevabını vereceksiniz. Öyle bir şamar vuracaksınız ki şamarın sesi hizandan duyulacak. Bu halk kendi bayramını nasıl kutlayacağına kendisi karar verir. Siz bu halka şu pankartla bayramınızı kutlamayamazsınız diyemezsiniz. Bu kurbansız kurban bayramına benzer. Buna hakkınız da yok. Nevruz tarihi bir bayramdır. Ama 2013’ten itibaren farklı bir anlam kazanmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından sanatçıların verdiği konser ile Nevruz programı son bulurken Programa katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme