ODA DİREKSİYONU EMİN'DE

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 2 bin 549 üyenin oy kullandığı seçimlerde bin 379 oy alan M. Emin Tuğrul oda başkanlığına seçildi. Faruk Alpaslan bin 2 oy alarak başkanlığı kaybetti. Sonuçların kesinleşmesinden sonra üyelere seslenen Tuğrul, kendisini başkanlığa layık görerek destekleyen herkese teşekkür etti.

Rıdvan CAN

Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı Cumartesi günü Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Seçimde bin 379 oy alan M. Emin Tuğrul odanın yeni başkanı oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra gündem gereği Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığına Gevaş Şoförler ve Otomobilciler Odası Kadir Parlak, kâtip üyeliklere Terziler-Konfeksiyoncular-Kundura ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı, Çetin Karaduman ve Berberler ve Kuaförler Odası Veysel Koç seçildi. Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması sonrası başkan adayları Mehmet Emin Tuğrul ve Faruk Alpaslan birer konuşma yaptılar.

ÇOK ÇALIŞTIK

Seçimi kazanmak için çok yoğun çalıştıklarını belirten M. Emin Tuğrul, çalışmalarını ekip halinde gece gündüz demeden 3 ay süreyle yürüttüğünü, seçim sürecinde etik olmayan bazı davranışlarla karşılaştıklarını ileri sürdü.

 ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, şoför esnafının sıkıntılarının giderilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Alpaslan, " Göreve geldiğimizde bir adet eski ambulansımız vardı. Şimdi modern iki ambulansımız, 4 çekicimiz var. Burada şoförler odasının çizgisini en üst noktaya taşıdık. Yaptığımız bu hizmetlerde sadece şoför esnafı değil tüm Van esnafı ve çevre illerdeki vatandaşlarımız da faydalanmıştır. Türkiye'nin en büyük esnaf ve sanatkâr odası hizmet binasının yapım çalışmalarında artık son aşamaya gelindi. Hizmet binamız Nisan ayında esnafımızın hizmetine açılacak " diye konuştu.

TUĞRUL MAVİ, ALPASLAN BEYAZ OY PUSULASINI TERCİH ETTİ

Alpaslan'ın konuşması sırasında salonda meydana gelen gerginliğin Divan Başkanı ve görevlilerce büyümeden engellenmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Faruk Alpaslan, beyaz, Mehmet Emin Tuğrul ise mavi oy pusulası kullandı. Odaya daya kayıtlı 3 bin 571 üyeden 2 bin 549 üye seçime katılarak oy kullandı. Sayım sonrası M. Emin Tuğrul bin 379, Faruk Alpaslan bin 2 oy alırken 150 oy da geçersiz sayıldı. M. Emin Tuğrul 340 oy farkla oda başkanı oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından üyelere seslenen Tuğrul, kendisini bu görevi layık gören herkese teşekkür etti.

BEN KAZANACAĞIM DEMİŞTİ

M. Emin Tuğrul, oda başkan adaylığını açıkladıktan sonra seçim çalışmalarını yürüttüğü bürosunda ilk seçim değerlendirmesini 25 Aralık 2013 Çarşamba Vansesi'ne yapmıştı. Tuğrul gazetemizde yayınlanan açıklamasında odayla ilgili çeşitli konulara değinerek " Seçimi ben kazanacağım" demişti.

YENİ BAŞKAN YENİ YÖNETİM

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçiminde yönetim, denetim kurulu üyelikleri şu isimlerden oluştu.

YENİ YÖNETİM ASİL ÜYELER

1. Mahmut Çobanözü

2. Kadir Gülgeldi

3. Haci Çiftçi

4. Şükrü Tüncer

5. Ayhan Ertaş

6. İlhan Tekin

7. Abdulkahar Temel

8. Ferhan Yeşil

9. Abdulkerim Bayıt

10. Ali Çiftçi

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

1. Mustafa Babacanoğlu

2. Mehmet Zeki Ateş

3. Tuncay Gençer

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1. Sevdin Katılmış

2. Bari Özant

3. Nazmi Akkoyun

4. Edin Sağdıç

5. Hakim Karataş

6. Selim Abi

7. Yılmaz Akkaya

8. Zekeriya Kaçmaz

9. Turan Yalçın

10. Süleyman Gül

11. Abdulvahap Ergin

Bakmadan Geçme