ÖDÜNÇ AYYAKABIYLA DÜNYA DÖRDÜNCÜLÜĞÜ

Türkiye şampiyonu ve dünya dördüncüsü unvanı ile tanınan Vanlı atlet İslam Adli'nin başarısının ardındaki sır, hemen hemen her kesimden insanı duygulandırıyor. 22 kardeşten biri olan 17 yaşındaki Adli, atletizm yarışmaları için arkadaşından ödünç almış olduğu ayakkabı ile önce bölge şampiyonu, ardından Türkiye Şampiyonu, daha sonra ise İtalya'daki müsabakalarda Dünya dördüncüsü olmayı başardı.

Van Merkez İpekyolu İlçesi'ne bağlı Yalım Erez Mahallesi'nde arkadaşlarıyla futbol oynarken Milli Atletizm Antrenörü Nurettin Bilir tarafından keşfedilen İslam Adli'nin hayatı değişti. 

Antrenör Nurettin Bilir, Adli'nin futbol oynarken durmaksızın koşması ve hızlı deparlarını fark ettikten sonra onunla özel olarak ilgilenmeye başlamış, İslam Adli, 2013 yılında tanıştığı atletizmle, ilk yarışında Artvin'de düzenlenen Türkiye atletizm milli takım şampiyonasında arkadaşından aldığı emanet ayakkabı ile 3 bin metre koşusuna katıldı.

 Bu yarışmada Türkiye şampiyonu olmayı başaran Adli, 2017 yılı Haziran ayında İtalya'nın Granada kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ederek, dünya 4'cülüğü ünvanını kazanıp ülkemizin gururu oldu. 

 "Sayısız Başarıları Var"

17 yaşındaki Milli Atlet İslam Adli'nin genç yaşına rağmen hayatın zorluklarına karşı verdiği başarılı mücadelenin karşılığında elde ettiği şampiyonluklar Adli'nin azmini hırsını ve arzulu çalışmasını daha da artırdı. Türkiye şampiyonası milli takım elemelerinde Türkiye ikincisi olarak Milli takıma alındı. 2017 Haziranı'nda İtalya'nın Granada kentinde yapılan Dünya yıldızlar Şampiyonası'nda Dünya 4'cüsü olan İslam Adli, Türkiye 1'ciliği 2'ciliği 3'ncülüğü ve 4'üncülüğü gibi başarılara imza atarak Van'ın ve Türkiye'nin adını Dünya'ya tanıttı. Öte yandan 4 Kasım 2017'de Gaziantep'te yapılan Bölgeler arası kros ligi elemelerinde bölge şampiyonu olarak 2 Aralık'ta Aydın Kuşadası'nda yapılan bölgesel kros ligi Türkiye şampiyonasında Türkiye 5'ncisi oldu.

“Abisi ve Antrenörü Sahiplendi” 

Adli'nin başarısı başta antrenörü olmak üzere ailesini ve tüm sevenlerini mutlu etti. Babasının vefatının ardından, ailesinin maddi durumunun iyi olmamasından dolayı ailesine katkıda bulunmak için okuluna ve spor’una uzun süre ara vermek zorunda kaldı. Vanlı Milli takım antrenörü Nurettin Bilir, İslam Adli’nin elinden tutarak tekrar okula ve spora kazandırdı. Babasının vefatının ardından ortada kalan milli atleti abisi ve antrenörü birlikte sahiplenerek hem okuluna hem de spora kaldığı yerden devam etti. Yaşadığı ekonomik sıkıntılara ve tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye Atletizm yarışmalarına kısa süre içinde hazırlanarak katıldı. Koşacak ayakkabısı olmadığı için arkadaşından emanet aldığı ayakkabıyla katıldığı yarışta Türkiye şampiyonu olarak ailesi ve tüm sevenlerinin yüzünü güldürdü. 

"Başarıda Hocamın Büyük Emeği Var"

Türkiye atletizm şampiyonasında Türkiye birinciliği elde eden ve arkadaşından aldığı emanet ayakkabı ile değişen hayat hikâyesini gazetemize anlatan İslam Adli, "Biz 22 kardeşiz Babam vefat ettikten sonra aile fertlerimiz herkes bir tarafa dağıldı. Ailemin maddi durumu iyi olmamasından dolayı okulu ve sporu bırakarak aileme katkı sağlamak amacıyla çalışmak zorunda kaldım. Antrenörlüğümü yapan Nurettin Bilir hocam beni yine atletizme yönlendirdi ve maddi manevi destek sunan hocam sayesinde yarıda bıraktığım okuluma tekrar başladım.  Hocamın eşliğinde kısa bir zaman kalmış olan şampiyonaya iyi hazırlanarak katıldım en önemlisi koşacak ayakkabım yoktu ve arkadaşımdan rica ederek, emaneten aldığım ayakkabıyla yarışmaya katılıp Türkiye birincisi oldum. Bunda antrenörüm Nurettin Bilir'in çok büyük emekleri var" dedi. 

"Destek Bekliyoruz"

 "Van'da spor adına büyük olumsuzluklara rağmen büyük başarılar elde ettiklerini belirten, Adli, Benim gibi farklı spor branşlarında başarılar elde etmiş birçok sporcu var. Bunlar değerlendirilmeli farklı illerin sporcuları kendi illerinde nasıl sahipleniliyorsa bizimde kendi memleketimizde sahiplenilmemizi istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuda desteklerini bekliyorum." dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme