• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrenciler dikkat! Bu kurum 19 bin liraya kadar burs imkanı sağlayacak

Öğrenciler dikkat! Bu kurum 19 bin liraya kadar burs imkanı sağlayacak

TÜBİTAK, ARDEB, BİDEB ve TEYDEB tarafından desteklenen projeler için burs miktarı üst sınırları güncellendi. Bu destek programları kapsamında aylık burslar, 3 bin lira ile 19 bin lira arasında değişiyor.

Öğrenciler dikkat! Bu kurum 19 bin liraya kadar burs imkanı sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamada, ARDEB, BİDEB ve TEYDEB destekli projeler için burs miktarlarının güncellendiği belirtildi. Bu güncellemeyle birlikte, projelerde yer alan araştırmacılara sağlanan aylık burs miktarları belirli bir üst sınır içinde değişiklik gösteriyor. Burs miktarları, 3 bin lira ile 19 bin lira arasında farklılık gösterebiliyor. 

Bu güncelleme, TÜBİTAK'ın araştırma projelerini desteklemek ve bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla yürüttüğü programlar kapsamında yapılıyor. Araştırmacılar, bu burslar aracılığıyla projelerini daha etkin bir şekilde yürütebilir ve araştırmalarını sürdürebilirler.

TÜBİTAK internet sitesinde yapılan duyuruda şöyle denildi;

"ARDEB, BİDEB ve TEYDEB tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerine ilişkin aylık üst limitler güncellenmiştir. Yeni burs tutarları aşağıdaki tabloda yer almakta olup, 01/07/2023 tarihi itibariyle geçerlidir. Ayrıca, desteklenen projelerde yer alan bursiyerler, herhangi bir kamu kurum/kuruluşundan aylık burs almaları durumunda, TÜBİTAK tarafından belirlenen aylık burs üst limitleri dâhilinde herhangi bir kesinti uygulanmayacaktır."

 

Bakmadan Geçme