Öğrenciler ödüllendirildi

Geçtiğimiz hafta sonu Edremit ilçesinde düzenlenen 3. Van Denizi Su Sporları Festivali'ne katılan YYÜ öğrencileri büyük başarı göstererek beş dalda beş kupa aldılar. Bugün YYÜ Konukevi'nde öğrencileri kabul eden Prof. Dr. Peyami Battal, gösterilen başarılardan dolayı öğrencileri ve emeği geçenleri tebrik etti. Öğrenciler tarafından takdim edilen kupaları alan Prof. Dr. Battal, rektörlük olarak imkanları çerçevesinde öğrencilere ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Battal, "Gerçekten öteden beri Van'ımızın birçok güzelliklerinin tanıtılmadığını veya tanınmadığını ifade ediyorduk. Sayın Valimizin son 3 yıldır su sporlarına dikkat çekmesiyle beraber yeni tanınan Van'ımızın bir yönünü daha gördük. Burada su sporlarının hemen hemen bütün kategorileri yapılıyor. Su sporlarına üniversite olarak ilgi gösteriyoruz. Üniversite olarak su sporları ile ilgili olarak da güçlü bir şekilde ortaya çıkacağız. Bir komisyon kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor. Su sporlarının bütün kategorilerinde yarışacağız" dedi.
Hafta sonu yapılan su sporlarında mutlaka birincilik istediğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Peyami Battal, "Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bana 5 kupa birden getirdiler. İnanıyorum ki bu başarılarımız yerelde kalmayacaktır. Biz istiyoruz ki bu durum bir branşla sınırlı kalmasın. Burada gerçekten muhteşem bir denizimiz duruyor. Ama kimse burada ne olur biter bilmiyor. Önümüzdeki yıl ulusal düzeydeki yarışmaları buraya alacağız. Her şeyimiz yerli yerindedir. Bundan sonra bu muhteşem doğamızı dünyaya tanıtacağız. Hedefimiz büyük, bu hedeflere doğru gideceğiz. Kabuğumuzu yırttık. Gözümüzü büyük hedeflere dikiyoruz artık. Deprem bizim enerjimizi arttırdı. Deprem sonrasında birçok branşta çok büyük başarılar gösterdik. İmkanlarımız ölçüsünde her şeye destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
İl merkezine bağlı Mollakasım köyünde 47 dönümlük bir arazi istediklerini de ifade eden Prof. Dr. Battal, "Burada bilimsel çalışma yapmakla beraber sportif faaliyetlerimizi de yapacağımız bir alan oluşturacağız. Kısa sürede tahsisi yapılırsa, orada hafta sonları su sporlarına yönelik olarak çalışacağız. Kendi aramızda yarışmalar düzenleyeceğiz. İlerleyen zamanlarda da genel yarışmalar düzenleyerek denizimize dikkat çekeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme