• Haberler
  • Güncel
  • Öğrenciler özel yetenek deneme sınavlarında ter döküyor

Öğrenciler özel yetenek deneme sınavlarında ter döküyor

Büyükşehir Belediyesi, çeşitli dallarda yetenekleri olan öğrencileri keşfetmek amacıyla farklı üniversitelerde müzik, konservatuar sınavlarına girecek olan öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı deneme sınavları düzenledi. 

Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Konservatuar atölyesi sanatseverlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Eğitime yönelik faaliyetleri ile gençlere dokunan Van Büyükşehir Belediyesi, müzik öğretmenliği, konservatuvar ile resim yetenekleri olan öğrencileri keşfetmek ve girecekleri sınavlarda pratik yaratma amacıyla Özel Yetenek Deneme Sınavlarına tabi tutuyor. 

Nûda (Hacıbekir) Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve uzman eğitmenler kontrolünde ilk olarak teorik sınava tabii tutulan öğrenciler, daha sonra yüz yüze yetenek sınavında kendilerini gösterdi. Jüri üyelerinin nota, tonlama ve ses dengesi konularında yeteneklerini ölçtüğü öğrenciler, puanla değerlendirildi. 

Yapılan sınavların ardından kitap ve yiyecek içecek ikramları yapılan öğrenciler için girecekleri sınav öncesi halaylarla moral ve motivasyon eğlencesi düzenlendi. 

Mülakatlar, yarın görsel sanatlar sınavı ile devam edecek. 
 

Bakmadan Geçme