Öğrencilerden Van YYÜ'ye ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesini ziyaret ederek, fikir alış verişinde bulundu. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Semra Demir, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ösmetullah Arvas, Dr.Öğr.Üyesi Ferda Karakuş, Fakülte Sekreteri Şükran Yurtkuran  ve fakültenin akademik ve idari çalışanları öğrencilerle yakından ilgilendi.

Prof. Dr. Semra Demir,yaptığı açıklamada, fakültenin eğitim ve öğretim çalışmalarını 23 profesör, 10 doçent, 41 Dr. öğretim üyesi, 21 araştırma görevlisi ve 3 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 98 öğretim personel ile sürdürdüğünü, belirterek, yüksek lisans eğitimi büyük önem verdiklerini anlattı.  

Ayrıca Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Zootekni bölümlerinde doktora programı bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demir, teorik ve uygulamalı   eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli bilimsel çalışmalar ve projelerinde yürütüldüğünü ifade etti.

“Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Prof. Dr. Demir, lise öğrencilerine,  fakültenin ülke ve bölge ekonomisine sağladığı katkıları anlatarak,”Bölge insanı için yeterli ve kaliteli bir eğitim sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda yetişmiş ve deneyimli öğretim üyesi sayısını artırmak ve daha kaliteli bir eğitim ile bölge insanının ihtiyaçlarına yanıt vermek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bölge ekonomimiz tarıma dayalıdır. Bu nedenle gerek bölge çiftçilerine, gerek tarıma dayalı sanayiye yön vermek, ortak projeler üretmek ve bunları uygulamak fakültemizin öncelikli hedeflerindendir. Bu amaçla bölgemizin ihtiyacı olan bilgi ve teknoloji gereksinimini karşılayacak bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapıyoruz. Bölgemizin üniversiteden beklentilerini karşılamak, fakültemizin görevi olarak kabul ettiği konular arasındadır. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme