ÖĞRENCİLERE RESİM VE HEYKEL KURSU

Van’da Servet Pişken Resim Atölyesi'nde öğrenciler, özel yetenek sınavına hazırlanıyor.

Atölyede resimden heykele birçok alanda öğrencilere imkan sunduklarını belirten kurs hocası Servet Pişken, amaçlarının öğrencileri özel yetenek sınavına hazırlamak olduğunu söyledi. Özellikle üniversite öğrencilerinin kursa yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Pişken, “Kursiyerlerimizle önce alt yapı temel hazırlığı için ölü doğa çalışması yapıyoruz. Birbirinden farklı yetenekleri olan kursiyerlerin alt yapısı da farklı farklı düzeylerde. Bu nedenle atölyede öğrencilerin yeteneklerine bağlı olarak farklı saatlerde yaptığımız çizimlerle bunu düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.
Alt yapı olarak kara kalem çalışması yaptıklarını ifade eden Pişken, “Öğrencilerimize kara kalem çalışmasından sonra renkli çalışmaya geçiş safhasında ise; kuru boya, pastel boya, sulu boya ve sınava yakın zamanda ise sınava yönelik desenli çalışmalar veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Geçmiş dönemlerde değişik üniversitelere öğrencilerin yerleştirilmesine katkı sağladıklarını dile getiren Pişken, Van halkının da yeni yeni sanatla tanışmaya ve dışarıya açılmaya başladığını sözlerine ekledi. Haftada üç gün verilen kursun oldukça başarılı geçtiğini dile getiren Pişken öğrencilerin zaman geçtikçe kendilerini bulduklarını söyledi.
Çocukluğundan beri resimle ilgilendiğini dile getiren Berivan Çobanoğlu adlı kursiyer ise, “Resim çizmeyi çok seviyorum. Bunun yanında üniversiteye de hazırlık amacıyla geliyorum. Hocama bize gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Resim kursuna geldikten sonra yeteneğini keşfettiğini ifade eden Mustafa Kaya ise, “Daha önce resim yeteneğim yoktu. Hocamız sayesinde resim çizmeyi öğrendim. Tek amacımız üniversiteyi kazanmak değil, sanat adına da bir şeyler yapabilmektir” ifadelerini kullandı.
Van halkının sanattan biraz uzak olduğunu vurgulayan Melike Aydın ise, “Resim sanatıyla ilgilenenler de, daha çok yağlı boya tarzında çalışmalara yoğunluk gösteriyor. Sanatta aslında tek bir yöne yönelmememiz gerekiyor. Birçok alanda çalışmalar yapmalıyız. Van halkının sadece yağlı boyaya ilgilerinin olmasını yanlış buluyorum” şeklinde konuştu.
Fatma Aydın ise, üniversitede kendilerine verilen tel çalışmasını uygulamak için geldikleri kursa farklı bilgiler de kazandıklarını aktardı. Tel çalışmasının güç isteyen bir çalışma olduğunu ifade eden Aydın, “Tel çalışması oldukça zor. Tamamıyla güç gerektirdiği için, erkeklerin yapabileceği bir çalışmadır. Ama yine de bunu yapabildiğimiz için mutluyum” dedi.

Bakmadan Geçme