Öğrencilere müjde! Artık bu şartlar aranmayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen programlara özgü olarak çift ana dal ve yan dal eğitimi almak isteyen üniversite öğrencileri için 'not ortalaması' şartı aranmayacak. Yeni bir düzenlemeyle beraber, bu uygulama 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan itibaren yürürlüğe girecek.

Öğrencilere müjde! Artık bu şartlar aranmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim kurumlarında, ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift ana dal ve yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı duyuruldu. Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak resmiyet kazandı.

Bu düzenlemeyle birlikte, yurt dışında kurulmuş bir üniversiteden yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının başarı sıralaması şartı aranan programlara yatay geçiş hükümlerinde de düzenleme yapıldı.

Artık öğrencilerin yükseköğrenimine başladıkları yıl, kayıtlı oldukları üniversitenin YÖK tarafından belirlenen sıralama kuruluşlarının (Times Higher Education, QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities, CWTS Leiden Ranking) en az üçünde ilk 400'e girmesi ve ilgili dönem, sınıf ve başarı şartlarını sağlaması gerekmekte.

Çift ana dal ve yan dal eğitimlerine ilişkin olarak da yeni hükümler yer alıyor. Bu çerçevede, YÖK tarafından belirlenen diploma programlarına kayıtlı öğrenciler, üniversitelerine başvurarak YÖK tarafından belirlenen programlarda çift ana dal ve yan dal eğitimi alabilecekler.

Bu yeni programlar için çift ana dal ve yan dal eğitimlerinde "not ortalaması" kısıtlaması uygulanmayacak. Uygulama, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan itibaren geçerli olacak.

Öğrenciler, program tercihlerini yaparken bu konuya ilişkin detayları ilgili programın koşullarında bulabilecekler.

Bakmadan Geçme