Öğrencilere siber güvenlik eğitimi

Van Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri faaliyetleri doğrultusunda 'SİBERAY' programı kapsamında İpekyolu ilçesi Vangölü Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere siber zorbalık, güvenli ve bilinçli internet kullanımı ile teknoloji bağımlılığı konularında kapsamlı eğitimler verildi.

Vangölü Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, ekipler tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler siber suçlar konusunda bilgilendirilerek sosyal medya ve internet kullanımı sırasında karşılaşabilecekleri tehlikeler anlatıldı. Siber zorbalık, kimlik avı, kişisel verilerin paylaşımı gibi konular örneklerle açıklandı.

Öğrencilere, güvenli ve bilinçli internet kullanmanın önemi aktarılarak sosyal medya hesaplarını doğru kullanma, kişisel bilgileri koruma, doğru kaynaklardan bilgi edinme gibi konularda bilgi verildi. Teknoloji bağımlılığının zararlı sonuçlarının doğurabileceği olumsuzluklar hakkında öğrenciler uyarıldı.

Eğitimler kapsamında öğrencilere, siber suçlarla mücadele konusunda farkındalık kazandırılması amaçlandı. Öğrenciler, sanal ortamdaki riskleri anlayarak kendilerini ve yakınlarını koruma hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca, güvenli ve bilinçli internet kullanımı konusunda da donanımlı hale getirildiler.

Okul yetkilileri, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin siber suçlar konusunda bilinçlendirilmesi oldukça önemli. Dijital dünyanın sunduğu fırsatlar yanında, barındırdığı riskler de var. Bu eğitimler sayesinde öğrencilerimiz, sanal ortamdaki tehlikeleri daha iyi anlayacak ve kendilerini korumayı öğrenecekler" dediler. 

Van Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, Öğrencilerimizin siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmesi son derece önemli. Gençlerimizin dijital risklere karşı korunması amacıyla bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirttiler. 

Vangölü Ortaokulu öğrencileri verilen eğitimlerin kendileri için faydalı olduğunu belirterek, Emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür ettiler. 

Bakmadan Geçme