Öğretim üyeleri biniş giydi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Programda Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, profesör ve doçent unvanı alan öğretim üyelerine biniş giydirdi.

YYÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonundaki program, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, doktorların maruz kaldığı şiddete değinerek, “Hekimlerimize karşı şiddet son dönemde artış gösterdi. Bu vakaların önüne geçilmesi ve diğer haklarınızın düzenlenmesi için gereken yapılıyor. Ancak hekimlerimiz de taleplerini dillendirirken hastalarımızı mağdur etmekten kaçınmalı. Sadece hekimler değil, aslında görevini yapan birçok kesim şiddete maruz kalıyor. Sorunlarımızı konuşarak tartışarak çözmemiz lazım.  Hayatın hiçbir yerinde şiddet olmasın. Ne çocuklar şiddete maruz kalsın, ne kadınlar, ne de doktorlar. Hekimlerimizin şiddete maruz kalması konusunda verilen cezaların yeterince caydırıcı olmadığını, bütün toplum ve biz de görüyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle  2 yıldır süren kovid-19 salgınında salgınla mücadelede ilimiz her zaman en iyi noktada oldu. Fedakarca çalışan, ilimizi örnek il olarak tanıtan sağlık çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Şiddetin, kavganın olmadığı,  hekimlerimizin huzurla görev yaptığı bütün dilek ve temennilerin gerçekleştiği günler dileğiyle hepinizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Daha sonra konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, tıp tarihini anlatarak, doktorluk mesleğinin önemine dikkat çekti. Doktorların fedakarca çalıştıklarını vurgulayan Rektör Şevli, “Kovid-19 salgını ile birlikte bir kez daha tanık olduk ki; sağlık çalışanları taşıdıkları görev bilinciyle, geri adım atarak değil, en öne geçerek insanın ve insanlığın kaderine dokunmayı tercih etmişlerdir. Günümüzde Türk tıp hekimlerinin dünya genelinde kazandıkları başarılara ve insanlık için geliştirdikleri tıbbi yöntemlere an be an tanıklık etmekteyiz. Bu vesileyle; burada bulunan ve gıyabında hekimlerimizin, hemşirelerimizin, eczacılarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar; bizlere esenlik dolu bir hayat sunma gayretlerinden dolayı teşekkürü borç bilirim.” İfadelerini kullandı.

Programda YYÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erbil Karaman ve öğrenci toplulukları adına yapılan konuşmalar sonrası, Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Profesör ve Doçentlik unvanı alan öğretim üyelerine biniş giydirdi.

Tıp Bayramı Kutlama programı, müzik dinletisi, tıp fakültesi ve tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan öğretim üyelerine plaket taktimi ve kokteyl ile son buldu.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme