Okuduğunuz gazeteleri saklayınız

Az okuyan bir toplum olduğumuzu inkar etsek ne fayda? Okuma konusunda güncel olayları izlemek için gazete ve dergi okuma alışkanlığımızın yeterli olmadığını 'cümle alem' biliyor.

Az okuyan bir toplum olduğumuzu inkar etsek ne fayda? Okuma konusunda güncel olayları izlemek için gazete ve dergi okuma alışkanlığımızın yeterli olmadığını  "cümle alem" biliyor.

 

Bu eksikliği/noksanlığı, ihtiyacı  gidermek için  "radyo/tv  izliyorum" yanıtını verip savunma rolüne geçenlere sözüm yok.

 

 Dünyamızda ve çevremizde olagelen olayları görsel ve işitsel olarak izliyoruz.. Ama hızlı gelişen olayları izlerken; ataların "Hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür" sözünü doğrular şekilde hemen unutuyoruz.

 

Çünkü, günümüzde olaylar öylesine seri ve çok gelişiyor ki...

 

İnsanın, bu gelişmeleri izleme konusunda kendini koordine edebilmesi de kolay değil.

 

Unutma hastalığımız giderek artıyor...

 

 ***

"İletişim Çağı"nı yaşayan bir insanın, olaylardan anında haberdar olmasının avantajını kullanmaya kalksa bile, sonuçta sadece ilgi alanı ile yetinmesi gibi bir zorunluluğa tutsak oluyor.

 

Çünkü, iletişimde öylesine büyük ve öylesine yoğun yaşanılan bir dünya var ki; insan ister-istemez  kendi ilgi alanına dönüp orada kendi yaşamını sürdürmek durumunda kalıyor.

 

Gazeteler/dergiler, işte bu nedenle eskisi kadar ilgi görmüyor belki de...

 

Oysa, yerelde olsun, yaygında olsun öylesine saygın, öylesine iddialı gazeteler vardır ki... Her biri birbirinden farklı güzelliklerle okur önüne geliyor.

 

Bugün, yerel basında yayın yaşı  70, 80, hatta 90 yılı aşan çok tarihi gazetelerimiz var.  

 

Düşünebiliyor musunuz bu gazetelerin koleksiyonlarının tarihi değerini?

 

Yayınlandıkları illerin  80, 90 yıl için günlük tarihi olan bu gazete koleksiyonlarının değeri para ile ölçülebilir mi?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme