Okullara voleybol ve basketbol sahası

Vali Ozan Balcı, Edremit Mesleki ve Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen törenle voleybol ve basketbol sahasının açılışını yaptı. Açılış törenine, ilçe protokolü, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Balcı, törende yaptığı konuşmada, sporun önemine vurgu yaparak il genelinde birçok alanda güzel işlere imza attıklarını belirtti. Gençlerin ve çocukların ilgilendiği spor yatırımlarının en önemlilerinden birinin bu olduğunu ifade etti. 

"Spor Van" projesini başlattıklarını ve amacın her çocuğun bir spor dalıyla ilgilenmesini teşvik etmek olduğunu söyledi. Vali Balcı, spor alt yapısını güçlendirme çalışmalarının yanı sıra okullara spor malzemesi desteği sağladıklarını ve çocukları sporla buluşturma çabası içinde olduklarını dile getirdi. Ayrıca emeği geçenlere teşekkür ederek, spor alt yapısına yapılan yatırımlardan bahsetti.

Vali Balcı, spor alt yapısına yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, 300 adet voleybol ve basketbol sahasının okullara kazandırıldığını, 75 adet halı saha yapımının devam ettiğini, 23 spor salonu ve bir sporcu fabrikası içerisinde 5 spor salonunun bulunduğunu açıkladı. Ayrıca 13 adet yüzme havuzu ve 13 ilçede halı saha, basketbol ve voleybol sahalarıyla birlikte tenis kortunun olduğu komplekslerin oluşturulduğunu belirtti.

Vali Balcı, spor yatırımlarının önemine vurgu yaparak daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Bu yatırımlarla Van'daki çocukların ve gençlerin hem yerel hem de ulusal alanda birçok başarıya imza atacağını sözlerine ekledi.

Açılış töreni sonrasında Vali Balcı, voleybol ve basketbol sahasında düzenlenen gösteri maçlarını izledi ve öğrencilerin başarılarından dolayı tebrik etti. Tören, coşkulu bir atmosferde sona erdi.

Bu önemli açılış töreniyle birlikte Vali Ozan Balcı'nın liderliğindeki Van, spor alanında yapılan yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gençlerin ve çocukların sporla buluşmasını sağlama hedefiyle gerçekleştirilen bu projeler, ilin geleceğine yönelik umut vaat ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme