Olan Van'a oluyor!

Terör örgütleri ve birileri yasa dışı yollardan gelir elde ederken olan Van'a oluyor.

Sınır kenti olmak farklı kültürler ve zenginliklerle tanımada, ekonomide, alışverişte, sosyal-kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli avantajlar sağlar. Tabi ki bu durum  birazda sınır olduğunuz komşu ülkenin ve şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyine bağlıdır. İsviçre, Almanya ile sınır kenti olmakla Suriye, İran, Irak ile sınır kenti olmak aynı değildir. 

 

İnsan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, uyuşurcu kaçakçılığı,  yasa dışı yollardan elde edilen ve menşei belli olmayan mal ve ürün kaçakçılığı, terörist oluşumlar Van gibi sınır şehirlerinin kötü kaderdir. Dünya uyuşturucu ticaretinde Afganistan-İran-Yüksekova'nın geçiş güzergâhı üzerinde bulunuyorsanız sınır şehri olmak sizin için avantaj değil aksine dezavantajdır.

 

Uyuşturucudan ve kaçakçılıktan elde edilen büyük kara paraların gücü zaman içinde hayatın her alanına nüfuz ederek şehrin demografik, ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal yapısını tahrip etmektedir. Terör örgütlerinin, karanlık güçlerin en önemli finans kaynağı kaçakçılık ve özellikle uyuşturucu ticaretinden elde edilen büyük gelirlerdir. Bu konuda geçmişte Lice günümüzde Yüksekova, Mersin dikkat çekmektedir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme