• Haberler
  • Spor
  • Olayların sorumlusu Yeni Diyarbakırspor yönetimidir

Olayların sorumlusu Yeni Diyarbakırspor yönetimidir

Belediye Vanspor Kulübü Başkanı Mahmut Pala Yeni Diyarbakırspor maçında çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması yaparak Yeni Diyarbakırspor yönetimine tepki gösterdi.

İlhan Siyahtaş

Van Büyükşehir Belediye binası, Belediye Vanspor bürosunda yapılan basın toplantısına Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Mahmut Pala ve Eş Başkan Ayşan Harmancı katıldı.

Atatürk Şehir Stadında oynanan karşılaşmada çıkan olayların sorumlusunun Yeni Diyarbakırspor  yönetimi  olduğunu vurgulayan  Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Mahmut Pala, “Cumartesi günü Belediye Vanspor ve Yeni Diyarbakırspor ile oynanan karşılaşmada istenmedik olaylar meydana geldi. Yaşanan olayın asıl sorumluları Yeni Diyarbakırspor taraftarı ve yöneticileridir. Biz maçtan üç gün önce Yeni Diyarbakırspor yöneticileri ile görüştük. Depremden dolayı tribünlerimizin müsait olmadığını, bütün tribünlerin kapalı olduğunu, sadece portatif bir tribünün bulunduğunu bu sorun nedeniyle taraftar getirmemelerini söyledik. Buna karşın Yeni Diyarbakırspor yönetimi bize yüzde 5’lik bir taraftar getirme haklarının olduğunu ve bu haklarını kullanarak taraftarını getireceklerini söylediler. Maç sabahında Başkanvekili ile tekrar görüşerek ikna etmeye çalıştım. Fakat Başkanvekili taraftarımızı stada almazsanız büyük bir sorun olur şeklinde tehditvari bir söylemde bulundu. Yaşanan olayı B. Vanspor Kulübü olarak hiçbir şekilde kabullenmiyoruz. Olaylarda bir diğer sorumlu Emniyet mensuplarıdır. Biz emniyet müdürlüğüne konuk takıma verecek yerimiz yok. Emniyet ise yüzde 5’lik haklarının olduğunu ve taraftarların futbolcuların sahaya giriş yaptıkları yere yerleştireceklerini söylediler. Amaçları zaten B. Vanspor’a ceza verdirmek,  sahamızı kapattırmaktı. Nitekim başarılı da oldular” dedi.

VAN’DAKİ AMATÖR SPORLARIN DURUMU ORTADADIR

 Olayı çıkaranların Yeni Diyarbakırspor taraftarı olduğunu ifade eden Mahmut Pala, “ Taşlı saldırı yapan taraftar grubu daha sonra bıçaklı ve satırlı saldırılarda bulundu. Polis ise taraftarları koruma görevlerini bırakarak aradan çekilmişlerdir. Daha sonra güvenliği sağlamayan polis bizim taraftarlarımızın olduğu kısma geçerek taraftarımıza karşı orantısız güç kullanmışlardır. Burada bütün kamuoyuna şunu açıkça ifade etmek isterim, Van’daki kurumların Belediye Vanspor’a bakış açıları nedir? Bunu netleştirmek gerekir. Van’daki amatör sporların durumu ortadadır. B. Vanspor maçlarında bilinçli ve kasıtlı bir şekilde olay çıkarılıyor. Belediye vansporun zarar görmesini istiyorlar, dolayısıyla belediyenin takımı olduğundan dolayı bunlar yapılmaktadır bizler bunun bilincindeyiz. Bizler bu bakış açısına sahibiz, bugün baktığınızda 17 tane Vanlı gencimiz bu kulüpte futbol oynuyor ve parasını emeğini buradan kazanıyor. Biz bu düşünceye sahibiz. Bunun dışında hiçbir düşüncemiz yoktur. İstihdam alanları yaratmak ve bu gençlere geleceği ile ilgili planlama yapmak zorundayız. Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz asla olmamıştır olmayacaktır” dedi.

ELİMİZDE OLAYLA İLGİLİ GÖRÜNTÜLER VAR

Kulüp Başkanı Mahmut Pala “ Olayla ilgili kulübümüze gelecek cezaya karşı bizde elimizde bulunan görüntüler ile birlikte savunmamızı yapacağız. Emniyetin orantısız güç kullanması ile ilgili gerekli yerlere müracaat edeciğiz. Darp edilmiş taraftarlarımız var. Bu taraftarlarımız bireysel olarak gerekli yerlere başvuru yapabilirler. Olayda üç tane taraftarımız ciddi derecede yaralanmıştır. Gereken neyse yapılacaktır, bunun üzerine gidilecektir ve olay kapatılmayacaktır.” diye konuştu.

YENİ DİYARBAKIRSPOR GERGİN BİR ORTAM OLUŞTURDU

Daha sonra söz alan Belediye Vanspor Kulubü Eşbaşkanı Ayşan Harmancı ise “ Yeni Diyarbakırspor Kulübü buraya gelirken iyi niyetle gelmediklerini buraya geldiklerinde hissettirdiler. Belediye Vanspor taraftarı onları geldiğinde gayet sağduyulu ve centilmen bir şekilde karşılamışlardır. Maçın başlamasının ardından Yeni Diyarbakırspor yönetimi ve hocaları tarafından gergin bir ortam oluşturdular. Hem bize hem hakemlere hakaret edilerek, olayın bu boyuta gelmesine neden oldular. Bizler her zaman olduğu gibi misafirperverliğimizi ortaya koyduk. Bir nevi farklı güçleri de arkalarına alarak, maçta bu havayı estirerek maçı almak için ellerinden geleni yaptılar. Belediye Vanspor Kulübü olarak kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Sadece maçları aldığımızda bizleri öven bir basın olmamalı. Bizim temel hedefimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp tamamıyla spora yönlendirmektir. Kadın olarak bu tür spor faaliyetlerinde aktif rol almak istiyoruz. Kadın futbol takımımız var, basketbol takımız, voleybol takımlarımız var. Basının bunlarla da ilgilenilmesini istiyoruz. Sadece Belediye Vanspor kazandığında öven, yenildiğinde eleştirilen bir basın istemiyoruz. Her anlamda yanımızda olan, eksiklerimiz olduğunda dile getiren, sıkıntılarımızı yansıtan bir basın istiyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme