ÖNCÜL'DEN 'RAMAZAN' AÇIKLAMASI

Makamında bir açıklama yapan Ünal Öncül, alt kuruluşları olan Sevgi Evleri ve Kız Yetiştirme Yurdu, Çocuk Evleri ve ÇOGEM ile bakımlarını üstlendikleri çocuklar için tüm personelin katılımıyla Ramazan ayını oldukça bereketli geçirdiklerini söyledi. Öncül, "Gelenek haline getirmeyi düşündüğümüz Ramazan etkinliklerimizde tüm personelimle bir davet listesi oluşturduk ve Ramazan ayının bitmesine yakın da bu davetlerimizi gerçekleştirmeyi başardık. Bakımlarını ve rehabilitasyonlarını üstlendiğimiz çocuklarımız, iftar sofralarını ayrı mekânlarda ayrı insanlarla kaynaşarak açtılar. Öğrencilerimiz yalnız iftar açmasınlar istedik. Davet listemizin dışında sürpriz davetler de oldu. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ve eşinin daveti üzerine Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarımız valimizin konağında ağırlandılar. Davet listemizde kurum personellerimiz de vardı, şoförümüz, idarecilerimiz ve kendim çocuklarımızı evlerimizde ağırladık. Deprem boyunca aralıksız hizmet verdiğimiz konteynır kentlerde kalan kadınlara Kadın Kültür Merkezimizde iftar davetlerimizi sürdürdük. Sevgi Evleri'nde engellilerimizi ağırladık" dedi.
Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) binasında sokakta çalışan çocuklar ve ailelerini iftar yemeğinde buluşturduklarını da hatırlatan Öncül, "Aileler çocuklarını rahat ve konforlu bir ortamda görmenin memnuniyetini yaşadılar. Yine valimizin katılımıyla bir otelde şehit aileleri ve gaziler için verilen iftar yemeğine gazisi ve şehidi olan personellerimiz de katıldılar" şeklinde konuştu.
"ÇOCUKLARIMIZ VEREN EL OLMAKTAN MUTLU"
Ünal Öncül, çocuklarında kendilerine jestleri olduğunu ifade ederek, "Konteynırlarda iftar yemeğine katıldıklarında, biriktirdikleri harçlıkları depremzede ailelerimize sundular. Bunlar duygulu anlar yaşatacak şeylerdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak eski Ramazanları aratmamakta kararlıyız" dedi.
Çocuk Evleri'nde öğrenci olan Eda Çiftçi de, "Evde kaldığımız zamanlar çok az oldu. Ramazan boyunca on gün bile evimizde kalmadık. Apartman yöneticimizden tutun da komşularımıza kadar hep bizi iftara davet ettiler" dedi.

Bakmadan Geçme