Oto sanayi sitesinde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı tatili ve yaz mevsiminin gelmesi, havaların ısınmasıyla araçlarına bakım yaptırmak isteyen vatandaşlar oto sanayi sitesinin yolunu tutarak yoğunluk oluşturdular.

Okulların tatil olması ve Kurban Bayramı nedeniyle tatile gitmeye hazırlanan araç sürücüleri; yazlık bakım için oto sanayinin yolunu tutuyor. Yoğunluktan memnun olan sanayi esnafı, araç bakımlarının ihmal edilmemesi, bakım yapılmasını tavsiye ediyorlar.  

Bayram öncesi uzun yola çıkacak vatandaşlar oto tamirhanelerinde yoğunluk oluştururken, ustalar seyahate çıkmadan önce muhakkak aracın detaylı bakıma sokulması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bayram tatili için araçlarıyla seyahate çıkmak isteyen vatandaşlar, oto servislerinde bakım için sıraya girdi. Bakıma giren araçlar teferruatlı bir kontrolden geçtikten sonra araç sahiplerine teslim ediliyor.

Kurban Bayramı'nda araçlarıyla tatile çıkacak olan vatandaşların muhakkak araç farından klima bakımına motorundan yağına kadar baktırılması gerektiğine dikkat çeken oto tamir ustaları sürücüleri bakım yapması konusunda uyardı.

Uzun yola çıkacak araçların en ufak arızasının dahi yaptırılmasının uygun olacağına vurgu yapan oto tamir ustaları, “Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle sanayideki yoğunluğumuz devam ediyor. Sürücüler, uzun yola koyulmadan önce muhakkak aracın genel bakımlarını yaptırmalılar. Aracın periyodik bakımı yapıldıktan sonra yola çıkılmalıdır. Lastikler, balatalar, ön düzen, rot balans, klima, far ayarı, motor yağı, fren v.s. gibi hususlara dikkat etmeli” dediler.

Mako oto klima elektrik atölyesi sahibi ve ustası Selahattin Sargın ve Aydın Tarlan, bayram tatili ve yaz mevsiminin gelmesiyle yazlık bakım, klima kontrollerini yaptırmak isteyen araç sahiplerinin akınına uğradıklarını, normal günlerde bakım yaptırmak için gelen araç sayısının bugünlerde 3-4’e katladığını, işlerinin yoğunluğundan memnun olduklarını belirttiler.

Selahattin Sargın, “1967 yılında işe başladım mesleğimde 56’ncı yılı idrak ediyorum. Mesleğe ilk başladığımda sanayi sitesi kurulmamıştı. Dükkanlar Cumhuriyet Caddesi’ne yakın ara sokaklarda yer alıyordu. İşleri orada yapıyorduk, zamanla şehir büyüyünce oto sanayi siteleri yapılıp sanayi sitesinde işyerimizi açtık. Hatırladığım kadarıyla Van’ın ilk oto elektrik ustaları Nuran Paköz, Zeki Gümüşhan, Yaşar Hamzadayı, Fikret Tekbudak, Baki Usta, rahmetli Yaşar Usta, soyadını hatırlayamadım dükkanı şimdiki Ulu caminin yanındaydı. Baki Usta, ustaların ustası Baki Usta çalıştırdığı elemanlarını ekmek sahibi yapmakta elinden geldiğince yardımcı olurdu. Diğer ustalarda aynı şekilde çalıştırdıkları elemanlarının dükkan sahibi olmalarında büyük emekleri ve katkıları olmuştur. Şuanda hepsi rahmetli olmuşlar. Mekanları cennet olsun. Bizlerde eleman yetiştirip onların tezgah sahibi olduklarını görünce mutlu oluyoruz. Tüm araç sahiplerine söyleyeceğim araçlarının bakımını zamanında yaptırmaları ve yola çıkınca acele etmemeleridir. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar, insanlarımıza huzur, barış getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

Oto Ebinç servis sahibi motor ustası Erol Ebinç de bayram yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, birkaç gündür eleman sayısını arttırdıklarını, sabah erken saatlerden akşamın geç saatlerine kadar çalıştıklarını, önceki günlere nazaran son birkaç günde bakıma gelen araç sayısının katlanarak arttığını ifade etti.

Erol Ebinç “42 yıldır bu meslekteyim, yaz mevsiminin gelmesi, okulların tatil olması ve uzun bayram tatilini değerlendirmek isteyen araç sahipleri araçlarıyla tatile çıkmayı düşündüklerini, yola çıkmadan önce bakım yaptırmaya geldiklerini, o sebeple yoğunluk yaşıyor. Elimizden geldiğince tüm araçların bakımını kusursuz yapıp araç sahiplerini memnun gönderiyoruz. Yola çıkacak tüm araç sahiplerine dikkatli olmalarını tavsiye eder hayırlı yolculuklar dilerim. Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim” temennisinde bulundu.

Araçlarını bayram öncesi bakım için oto tamircilerine getirdiklerini söyleyen vatandaşlar, “Yaklaşan bayram münasebetiyle yolda kalmamak için aracımızı sanayiye getirip bakımını yaptırdık. Yağ değişiminden tüm bakımlarına kadar kontrol ettirip bakımını yaptık” diye konuştular. EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme