OTOBÜS SEFERLERİ YENİDEN AYARLANSIN

Değerli Vansesi okurları, Kentinin, mahallesinin, sokağının derdini dert edinenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Sorunu, talebi olanlar. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz diyenler. Burası sizin köşeniz. Yazın, anlatın duyuralım. Sizin adınıza takip edelim.

[email protected] / facebook: vansesi gazetesi/ Tiwitter:@VANSESIGAZETESI

Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar koronavirüs nedeniyle belediye otobüslerine binerken tedirginlik yaşadıklarını belirttiler. 

Salgının en fazla toplu taşıma araçlarında bulaş gösterdiğini belirten vatandaşlar otobüs sayı ve seferlerinde düzenleme yapılmasını isteyerek şunları söylediler:” Bizler Edremit TOKİ’de oturuyoruz.  Sabah ve akşam saatlerinde belediye otobüsleri çok kalabalık oluyor. Bu yoğunluk salgın bulaşma riskini artırmaktadır. Büyükşehir Belediyesi bunun için bir önlem alabilir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim yapılmıyor hasta yoğunluğu da pek fazla değil.   Üniversite güzergâhında çalışan otobüslerin bir kısmı yolcu yoğunluğu olan Edremit gibi hatalara geçici olarak yönlendirilebilir.  Vatandaş olarak kentimizde koronavirüsün artması ve can kayıplarının fazla olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Bu illetle mücadele etmek için tüm imkanlar,  önlemlerin alınması gerekir.  Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar olarak bu talebimizin incelenerek değerlendirilmesini istiyoruz “dediler.  

Kaldırımlar neden farklı yapılıyor? 

 Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Egemenlik, Hacıbekir, Kâzımkarabekir/ Maraş caddelerinde başlatılan yol ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.  Vatandaşlar gazetemizi arayarak kaldırım kenarlarına neden ağaç dikilmediğini merak ettiklerini, yetkililerden bu konuda açıklama beklediklerini kaydettiler. Söz konusu caddelerin kaldırımlarında farklı uygulamaların dikkat çekici olduğunu ifade eden vatandaşlar, “ Bazı kaldırımlarda malzeme dökülüp üzerine sağlamlaştırıcı, çökmeyi önleyen demir ızgara döşendikten sora bazalt taşı döşeniyor ama bazı kaldırımlarda bu uygulama yapılmıyor?  Bu uygulama ihale şartnamesinden mi,   kaldırımların özelliğin den mi yoksa farklı nedenlerle mi kaynaklanıyor?  Kaldırım yapımını denetleyen belediye kontrol yetkililerinin bu ayrıntıyı  incelemelerini istiyoruz” dediler.  

VANSESİ’NİN NOTU: Bu köşede gündeme getirilen sorun ve taleplere ilgi gösteren belediyelerden, kurum ve kuruluşlardan gelecek olumlu veya olumsuz cevaplara da Halkın Sesi köşesinde yer verilecektir. Vatandaşlardan gelen sorunlara, taleplere, önerilere yanıt vermeyerek duyarsız kalan belediye, kurum ve kurumlar bu köşeden uyarılacaktır.  

Bakmadan Geçme