Otopark sorunu çözüm bekliyor

Van'da kronikleşerek ciddi sorun haline gelen oto park sorunu bir an evvel çözüm bekliyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar söz konusu sorunun çözülmesini istiyor. 

Van'da yaşayan insanlar, gitgide ciddi sorun haline gelen oto park sıkıntısının çözümü için yetkililere çağrıda bulundu. Artan nüfus ve araç sayısına rağmen yeterli oto park alanı bulunmaması, şehir merkezi ve caddelerin bağlantılı ara sokaklarına park etmiş araçlardan geçilmiyor. 

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nden talepleri, istekleri oto park sorununu çözmeye yönelik samimi adımların atılması. Vatandaşlar, acil olarak yeni oto park alanlarının oluşturulmasını, mevcut alanların genişletilmesini ve daha etkin bir otopark yönetim sisteminin hayata geçirilmesini istiyor.

İş yerlerinin, alışveriş merkezlerinin ve konutların bulunduğu bölgelerde park sorunu had safhaya ulaşmış durumda. Özellikle şehir merkezinde sokakların ve kaldırımların dar oluşu birde bunlara araçların park etmesi sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Vatandaşlar, bu durumun hem trafik akışını sekteye uğrattığını hem de yaya güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirtiyorlar.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, oto park sorununun şehrin ekonomisini ve ticari hayatını olumsuz etkilediğini belirterek, "Özellikle iş yerlerimizin bulunduğu bölgelerde alışveriş yapmaya gelen araç sahipleri park yeri bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu durum, müşterilerimizi olumsuz etkiliyor ve günlük ciromuzda kayba yol açıyor" diye konuştular.

Vatandaşlar, kapsamlı ve kalıcı çözümlerin acilen devreye alınması gerektiğini belirterek, yeni oto park alanlarının yapılması, mevcut alanların genişletilmesi, akıllı park sistemlerinin kurulması ve toplu taşıma seçeneklerinin artırılmasını dile getirdiler.

Oto park sorununun çözümü için esnafların görüş ve önerileri alınarak tüm paydaşların işbirliği içinde hareket etmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerin duruma ivedilikle el atmasını ve kalıcı çözümler üretmesini talep ediyor.

Belediyelerin ve yetkili kurumların yapacakları uygulamaların kalıcı olması, işlerlik kazanabilmesi için mutlaka yöre insanının, esnafının, ikamet edenlerin fikirleri, tavsiyeleri dinlenmeli, önerileri, görüşleri dikkate alınarak yapılmalıdır.

Yöreyi tanımayan, bilmeyen, günlerce o mıntıkadan geçmeyen insanların vereceği kararla yapılanlar sorunun çözümüne yardımcı olmadığı gibi sorunu daha karmaşık hale getirerek içinden çıkılmaz kılıyor. Esnaflar bu memleketin o cadde ve sokakların sorunlarını en iyi bilen, en doğru çözüm üreten insanlarıdır. Mutlaka yetkililer esnafların görüşlerini alarak sorun ve sıkıntıları yerinde tespit ederek çözüm üretmeliler. 

Bakmadan Geçme