ÖZ ARAS GRUP, DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardım göndermeye devam ediyor. Bu şirketlerden biri de Van menşeli Öz Aras Grup. İnşaat sektöründe hizmet veren Öz Aras Grup depremin ağır hasar yarattığı Hatay'da çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyor.

Basın Bülteni

Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası şirketler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için seferber oldu. Çok sayıda şirket, bölgedeki depremzedelere bir an önce yardım elinin uzatılmasına katkıda bulunmak için peş peşe kapsamlı yardım kararlarını duyurmaya devam ediyor.

Depremin ilk anından itibaren devletin ilgili birimleri ile koordine olan şirketler de çalışmalarını yoğun şekilde yürütüyor. Kendi alanında birçok başarılı projeye imza atan Van menşeli Öz Aras Grup da depremin en çok etkilediği illerin başında gelen Hatay'ın Kırıkhan ilçesi'nde enkazdan kurtarma çalışmalarına 8 iş makinası,10 kamyonet ve 20 personel ile yoğun bir şekilde destek veriyor.

"DEPREMİN OLDUĞU İLK ANDAN İTİBAREN HATAY'A GELDİK"

Gece-gündüz demeden deprem bölgesindeki çalışmalara katılan Öz Aras Grup Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi yaşanan felaketin bir depremden çok daha ötesi olduğunu belirterek, "Gerçekten yaşanan felaketin ismi literatürde deprem olsa da 10 ilimizi etkileyen bu sarsıntı tam anlamıyla bir yıkım. Yaşanan şeyi açıklamaya kelimeler yetmiyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren Hatay'a geldik. Ailemden, yakın akrabalarımdan birçok kişi burada bulunuyordu. Çok şükür onları sağlıklı bir şekilde Van'a ve Ankara'ya gönderdik ve akabinde arama-kurtarma çalışmalarına katkı sunmak için bölgeye insan ve ekipman desteği sağladık. Kamunun ilgili birimleriyle koordineli şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarihin en büyük felaketlerinden biri maalesef ülkemizde yaşandı. Bizim bu felakete duyarsız kalmamız düşünülemezdi." dedi.

"BİR VANLI OLARAK DEPREMİN, AFETİN NE DEMEK OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Başkan Çiftçi, ülkenin yaralarını sarması için her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Biz binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, on binlerce yıkımın olduğu bir afette kimseden bir çağrı beklemeden hemen deprem bölgesine koştuk. Bir Vanlı olarak depremin, afetin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Gerçekten çok büyük üzüntü yaşıyorum. Yaraların sarılması için elimizden geleni yapacağız. Şirketimiz bünyesinde bulunan bütün imkanları seferber etmeye hazırız. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Umarım böylesi felaketler bir daha yaşanmaz." diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme