Özel Van Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi açıldı

Van Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi 15 branş ve 3 sınıf öğretmeni ile eğitim hayatına başladı.

İlhan Siyahtaş

Öğrencilere eğitim hizmeti verecek Özel Van Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi’nin açılışı , Kurucu Nazmi Arıkan, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Geylani, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Nazmi Arıkan, “Kurumuzun kuruluş tarihi 1965’dir. Ben şahsen ikinci nesil yöneticiyim. Şahsım fizik öğretmeniyim. Eğitimin çok ciddi bir iş olduğuna inanıyorum, bundan dolayı da yatırımlarımızı eğitim alanlarına yapmayı uygun gördük. Türkiye genelinde 11 okulumuz, 70 temel lise merkezimiz var. Dershanelerin kapanmasının ardından 110 yerde özel öğrenim kursu, 40 etüt eğitim merkezi açtık. Van ilinde bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz etüt merkezide bunlardan birtanesidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Etüt Eğitim Merkezimizde 15 branş 3 sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenler eşliğinde hizmet vereceğiz ”dedi.

Özel Van Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Barış Ertaş, “Günümüz eğitim şartlarında daha iyi bir cevap olabilme adına böylesi bir eğitim merkezinin şubesinin Van’da açtık. Ferah bir ortamda, tecrübeli eğitimci kadrosuyla Milli Eğitim Bakanlığı standartlarında uygun eğitim binamızda Van’ın ilk MEB onaylı Etüt Eğitim Merkezi olmanın gururunu yaşamaktayız.  Amacımız burada öğrencilerimizin okul dışındaki zamanlarını sağlıklı, güvenli ve eğitimine destek olabilecek bir ortamın bağlanmasıdır. Toplumla barışık kendi ayakları üzerinde durabilen, sorumluluk duygusuna sahip, eleştirel bir yaklaşımla büyüyen ve okul başarılarını artıracak alışkanlıklar kazandırabilmektir. Bu özellikleri kazanan bir öğrencinin ciddi bir kurumdan veya eğitim sisteminden geçmesi gerektiğini ve kurumumuzun ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme