• Haberler
  • Ekonomi
  • Özgür Demirtaş açıkladı! Doları bu seviyelerden sonra konuşalım

Özgür Demirtaş açıkladı! Doları bu seviyelerden sonra konuşalım

Türk Lirası, ekonomideki sorunların etkisiyle değer kaybetmeye devam ediyor. Enflasyon ve hayat pahalılığının yanında art arda gelen zamlar, piyasaları karıştırıyor. Beklenenin altında kalan Merkez Bankası faiz kararları ise yatırımcıları rahatlatmıyor.

Temmuz ayında TÜFE’nin çift haneye çıkması beklenirken, TCMB 27 ay sonra iki toplantıda 900 baz puanlık faiz artışına gitti. Ancak bu kararlar dolar kurunu durduramadı ve dolar 27 seviyelerine yükseldi.

Dolar kurundaki bu hareketlilik, uzmanların yorumlarına neden oldu. Enflasyonist baskı ve Merkez Bankası’nın beklentileri karşılayamaması sonucunda dolar rekor seviyelere ulaştı ancak son zamanlarda sabit kaldı. Dolar kurunun neden böyle olduğunu ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş açıkladı.

Özgür Demirtaş, kur seviyesinin tutulmasının yanlış olduğunu söyledi. Kurun yapay olarak tutulduğunu düşünen insanların, yayın gerdiğini ifade etti. Gereksiz talepler oluştuğunu belirten Demirtaş, kurun serbest bırakılması ve normal değerine gelmesi gerektiğini savundu.

Doların normal değerine gelmesiyle 10 - 15 kuruşluk oynamalar yaşansa da serbest olması gerektiğini iddia etti. Kurda yaşanan tehlikeye dikkat çeken uzman isim, sosyal medya hesabından dolar kuruna ilişkin tahminlerini paylaştı. Dolar kuruna ilişkin tahminleri çok gizemli olan Özgür Demirtaş, “Dolar: Gideceği yer 28. sonrasını sonra konuşalım…” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme