• Haberler
  • Ekonomi
  • Özgür Demirtaş net rakam söyledi! 'Bir kenara yazın'

Özgür Demirtaş net rakam söyledi! 'Bir kenara yazın'

Ünlü ekonomist Prof. Dr.Özgür Demirtaş yeni kırılacak rekoru sosyal medya hesabından paylaştı.

Ekonomik tahminleri ile dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yeni bir ‘rekor’ duyurusunda bulundu. Enflasyon oranın Temmuz ayında açıklanacak olan verilerine dikkat çeken Demirtaş, rekor bir veri ile karşılaşacağını söyledi.

Demirtaş sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Temmuz ayı enflasyonu TÜİK tarafından açıklansa bile Rekor olacak. Enflasyon acısı herkesi yakacak. Milyon kez uyardım. Yıllarca uyardım. Bunların olacağını söyledim. Ama dinleyen olmadı…” Demirtaş bir sonraki paylaşımında ise, “Temmuz ayı enflasyonu açıklandığında Yüzyılın rekorunu göreceksiniz. Yazın Kenara …” dedi.

DOLAR GİDECEĞİ YER BELLİ

Son günlerde dolar TL karşısında değer kazanırken Özgür Demirtaş’tan bomba bir dolar yorumu geldi. Finans uzmanı ve yazar Prof. Dr. Özgür Demirtaş, USD/TL kurunun mevcut durumunu değerlendirdi. Dolar/TL, 26 seviyesine yükselerek son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Demirtaş, yaşanan bu sıcak gelişme sonrası Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Dolar: Gideceği yer 28. Sonrasını sonra konuşalım…” ifadelerini kullandı.

“Hani ülke batacaktı diyorlar. Ülkeler bakkal dükkânı gibi batmaz! Ülkeler züccaciye dükkânı gibi kapısına ‘zararına satışlar’ yazmaz!

Fakat:

Halkları fakirleşir.

Orta direk çöker.

Alım gücü düşer…

Bunların olması ülkelerin batmasına eşdeğerdir.”

Bakmadan Geçme