'ÖZGÜRLÜK TURNUVASI' BAŞLADI

Van'da "KCK" adı altında düzenlenen operasyonlar sonucu tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve BDP'li yöneticiler için Bostaniçi Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvası başladı. Bostaniçi Belediyesi tarafından beldede "Tutuklu Belediye Başkanlıklarına Özgürlük" şiarı ile düzenlenen futbol turnuvasına oynanan ilk maçlar ile start aldı. Turnuvanın yapıldığı halı sahaya tutuklu belediye başkanlarının posterleri asılırken, turnuvası açılış törenine ise Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP Bostaniçi Belde Başkanı Rıza Sucai, mahalle muhtarları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
42 takımın katıldığı 'Tutuklu Belediye Başkanlarına Özgürlük Turnuvası' için halı saha da düzenlenen törende konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, turnuvaya katılan takımlara başarılarak dileyerek, sporun kardeşliği ve önemine değindi. Amaçlarının gençleri bir araya getirerek kardeşliği ve beraberliği pekiştermek olduğunu aktaran Ergüneş," Bilindiği gibi bundan 2 ay önce başta Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya ve diğer arkadaşlarımız 'KCK' adı altında düzenlenen operasyonlar sonucu tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Özgürlüğünden yoksun bırakılan Bekir başkan ve diğer arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşması için düzenlediğimiz futbol turnuvasına katılan tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından ilk vuruş ile maçlar başladı. İlk 3'e giren takımlara ödüllerin verileceği turnuva 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde oynanacak final maçıyla son bulacak.

Bakmadan Geçme