• Haberler
  • Ekonomi
  • Paraya sıkışan dikkat: Başvurana 5 bin lira destek verilecek

Paraya sıkışan dikkat: Başvurana 5 bin lira destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik desteklerine bir yenisini ekliyor. Kamubulteni.com'un haberine göre, evde bakım maaşı için başvuranlara bu hafta içinde duyurulan destek kapsamında 5097 TL ödeme yapılacak.

Türkiye genelinde dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla devam eden sosyal yardım programları kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir karar aldı.

Bu hafta içerisinde duyurulan karara göre, başvuranlara 5097 TL ödeme yapılacak.

Destekler, temel ihtiyaçları karşılamak ve ekonomik güçlük çeken vatandaşlara yardımcı olmak için veriliyor.


TÜKETİM DESTEĞİ

Kasım ayı Aile Destek Paketi kapsamında elektrik tüketim desteği her ay düzenli olarak 850 TL ile 1250 TL arasında değişen ödemeleri içerir. Vatandaşların elektrik faturalarını karşılamak için 112 TL'den başlayan ve 225 TL'ye kadar yükselen ödemeleri barındırır.


KASIM ÖDEMELERİ

Kasım ayı içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hesaplara aktardığı toplam 3.2 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri, evde bakım maaşı ve sosyal-ekonomik destek ödemeleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu ödemelerle birlikte, ailelere yönelik sağlanan desteklerin geniş kapsamlı olduğu görülmektedir.

Bakmadan Geçme